Stufat ori estouffade? sau Exista bucatarie romaneasca?

In Stufat ori estouffade… Vlad Macri se foloseste preponderent de interventiile a doi (unici, pare-se) bon-viveurs si literati, Pastorel Teodoreanu si Radu Anton Roman, interesati cu adevarat de studiul artei gastronomice neaose.

Stufat ori estouffade? sau Exista bucatarie romaneasca?

Desi avand perspective diferite (Pastorel Teodoreanu este un francofil declarat si afirma sus si tare inexistenta altor bucatarii in afara celei franceze, iar Radu Anton Roman, un traditionalist ce imparte bucataria romaneasca intr-una „taraneasca”, de sorginte, „maduva” tracica, si una burgheza, „targoveata”, caracterizata de influente numeroase), ce pare sa-i apropie este discursul asupra rangului culinar. Pentru ca o bucatarie nationala sa existe, este necesar sa posede un meniu specific. Scoala se afirma printr-o viziune culinara unitara si o doctrina cu scopuri hedoniste (vezi „a te aseza la masa” in raport cu banalul „a te hrani”). Altfel spus, „bucataria se naste din intentie si inventie, si nu din intamplare”.
Recenzie realizata si oferita de www.TeaCup.ro.
http://www.teacup.ro/pg/book/view/14414/stufat-ori-estouffade
TeaCup.ro - comunitatea pasionatilor de carti si ceai.
- Tu stii care este cea mai citita carte?! -

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura