In Stufat ori estouffade… Vlad Macri se foloseste preponderent de interventiile a doi (unici, pare-se) bon-viveurs si literati, Pastorel Teodoreanu si Radu Anton Roman, interesati cu adevarat de studiul artei gastronomice neaose.
Desi avand perspective diferite (Pastorel Teodoreanu este un francofil declarat si afirma sus si tare inexistenta altor bucatarii in afara celei franceze, iar Radu Anton Roman, un traditionalist ce imparte bucataria romaneasca intr-una „taraneasca”, de sorginte, „maduva” tracica, si una burgheza, „targoveata”, caracterizata de influente numeroase), ce pare sa-i apropie este discursul asupra rangului culinar. Pentru ca o bucatarie nationala sa existe, este necesar sa posede un meniu specific. Scoala se afirma printr-o viziune culinara unitara si o doctrina cu scopuri hedoniste (vezi „a te aseza la masa” in raport cu banalul „a te hrani”). Altfel spus, „bucataria se naste din intentie si inventie, si nu din intamplare”.
Recenzie realizata si oferita de www.TeaCup.ro.
http://www.teacup.ro/pg/book/view/14414/stufat-ori-estouffade
TeaCup.ro - comunitatea pasionatilor de carti si ceai.
- Tu stii care este cea mai citita carte?! -
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii