In Stufat ori estouffade… Vlad Macri se foloseste preponderent de interventiile a doi (unici, pare-se) bon-viveurs si literati, Pastorel Teodoreanu si Radu Anton Roman, interesati cu adevarat de studiul artei gastronomice neaose.
Desi avand perspective diferite (Pastorel Teodoreanu este un francofil declarat si afirma sus si tare inexistenta altor bucatarii in afara celei franceze, iar Radu Anton Roman, un traditionalist ce imparte bucataria romaneasca intr-una „taraneasca”, de sorginte, „maduva” tracica, si una burgheza, „targoveata”, caracterizata de influente numeroase), ce pare sa-i apropie este discursul asupra rangului culinar. Pentru ca o bucatarie nationala sa existe, este necesar sa posede un meniu specific. Scoala se afirma printr-o viziune culinara unitara si o doctrina cu scopuri hedoniste (vezi „a te aseza la masa” in raport cu banalul „a te hrani”). Altfel spus, „bucataria se naste din intentie si inventie, si nu din intamplare”.
Recenzie realizata si oferita de www.TeaCup.ro.
http://www.teacup.ro/pg/book/view/14414/stufat-ori-estouffade
TeaCup.ro - comunitatea pasionatilor de carti si ceai.
- Tu stii care este cea mai citita carte?! -

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii