Masa noastră de Crăciun e ca orice masă în familie, un pic mai lungă decât de obicei, mâncăm un pic mai relaxaţi...
Masa de Crăciun în familie: aventura tăierii porcului şi a tradiţiilorNu e de ici, de colo să vezi feluri sofisticate din bucătăria internaţională gătite la sobă, la aragaz cu butelie, în...
Bucătăria hoinară - Răzvan VoiculescuM-am tot gândit cum să am mereu pe aproape o cărticică numai despre deserturi cu fructe. Nu doar pentru că, aşa...
Despre dulciurile pe bază de fructeDacă o gospodină adevărată trebuie să ştie cum se prepară, aranjează & servesc cel mai bine şirurile de borcane...
Ce bem şi mai ales cum bem?Cred că foarte mulţi dintre noi se gândesc deseori la genul ăsta de dietă, alţii deja se ţin de ea riguros. Deşi nu...
199 de reţete vegetarieneDacă săptămâna trecută tăiam de pe listă ce să nu mâncăm şi apoi listam combinaţiile recomandate cu ingrediente...
Cele mai gustoase reţete dieteticeTrăiesc, deci mă abţin mi-a sunat un pic prea dur la prima citire. M-aş fi aşteptat la un Slăbesc, dar mă abţin,...
O carte de slăbit cu meniuri incluseUnele dintre aceste reţete au nume greu de pronunţat (bouillabaise), în altele recunoşti starurile scrise cu litere...
77 de reţete celebre şi poveştile lorCine nu a visat să facă înconjurul lumii… din plajă în plajă sau din hotel în hotel, din avion în avion şi, poate...
O plimbare apetisantă prin Bucătăriile lumiiA venit, a venit toamna şi deja miroase a ardei copţi şi plăcintă cu mere pe la scările de bloc. A fost de ajuns ca...
Conserve de sezon - recenzie de carteRadu Anton Roman îmi pare aşa, foarte îndepărtat în timp, deşi acum nu foarte mulţi ani încă îl vedeam la TV. Poate...
La masă cu Radu Anton Roman - Bucate, vinuri şi obiceiuri româneştiCe se mănâncă la dineurile regale? Ce mănâncă prinţesele la micul dejun? Care e eticheta în cazul în care te invită...
Cartea Regală de Bucate de Principesa Margareta - locul unde istoria şi gastronomia se întâlnescSpui Sanda Marin, spui, de fapt, cel mai longeviv brand culinar de la noi. De la prima ediţie, din 1936 (acum fix 75 de...
Despre cartea de bucate a Sandei Marin: fenomen culinar şi brand naţionalCartea lui Jamie chiar iti pune masa in fata dintr-o perspectiva mai creativa. Si nu pentru ca te invata sa faci paste in...
Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bunVă invităm la lansarea cărţii semnată de Veronica Bectaş – 77 Istorii şi Reţete din Epoca de Aur (Cercul Militar...
77 Istorii si Retete din Epoca de AurIn Stufat ori estouffade… Vlad Macri se foloseste preponderent de interventiile a doi (unici, pare-se) bon-viveurs si...
Stufat ori estouffade? sau Exista bucatarie romaneasca?Am citit cu aviditate cele 29 de scrisori imaginare care alcatuiesc delicioasa carte a Sandei Nitescu, scrisori care m-au...
Un fir de marar si cerul albastruSteak de ton rosu sau fasole batuta? Ghid insolit cu 33 de restaurante bucurestene Sanda Niţescu Ghidul insolit al...
Steak de ton rosu sau fasole batuta?Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor