Nu e de ici, de colo să vezi feluri sofisticate din bucătăria internaţională gătite la sobă, la aragaz cu butelie, în case vechi ţărăneşti, în bucătării de lut sau direct în natură. Nu vă imaginaţi însă că ţăranii noştri s-au apucat să gătească homar, scoici, paella, să folosească rodii, ghimbir sau acetto balsamico.

De alăturările ciudate este responsabil celebrul fotograf Răzvan Voiculescu într-un proiect numit Bucătăria Hoinară. E al zecelea album al fotografului Răzvan Voiculescu, dar primul realizat în echipă. Bucătarii hoinari care i-au fost alături în peregrinările de doi ani sunt Şerban Georgescu, Horia Şimion, Adrian Caramatescu, Marcela Cosnean şi Elena Daniela Graură. Cu ei a bătut la porţile oamenilor încercând să-i convingă să-i lase să gătească la ei în casă. Apoi, ţăranul român era invitat la masă cu somon fume.

Practic, timp de doi ani, Răzvan Voiculescu s-a plimbat prin ţară şi a gătit. N-a gătit însă sarmale şi mămăligă sau orice altceva din bucătăria românească, ci feluri sofisticate, atipice pentru loc. De aici a rezultat un foarte frumos album cu fotografii ce arată mâncarea în contexte neaşteptate.

Albumul este însoţit de un DVD pe care găsim un film de making of al albumului, cu poveşti haioase, cadre interesante şi întâmplări din spatele fotografiilor. Pe site-ul lui Răzvan Voiculescu sau pe cel dedicat albumului puteţi citi şi mai multe poveşti sau puteţi interacţiona cu el pe Facebook.

Este un album consistent, elegant, în ale cărui fotografii te poţi pierde minute în şir. Să nu mai vorbim de faptul că îţi fac o poftă! Poate data viitoare când mergeţi la bunici la ţară v-aţi putea gândi să le faceţi o surpriză - voi gătiţi ceva ce ei nu au mâncat niciodată şi ei devin musafiri neaşteptaţi în bătrâneasca lor casă. Ce ziceţi?
   
Cristina Foarfă
bookaholic.ro - Dependenţa de cărţi se tratează cu cărţi!


Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2011

    Trebuie sa fie foarte interesant albumul..... O adevarata provocare ! Merg sa-l....studiez. Felicitari Razvan !!!