Bucătăria hoinară - Răzvan Voiculescu

Nu e de ici, de colo să vezi feluri sofisticate din bucătăria internaţională gătite la sobă, la aragaz cu butelie, în case vechi ţărăneşti, în bucătării de lut sau direct în natură. Nu vă imaginaţi însă că ţăranii noştri s-au apucat să gătească homar, scoici, paella, să folosească rodii, ghimbir sau acetto balsamico.

Bucătăria hoinară - Răzvan Voiculescu

De alăturările ciudate este responsabil celebrul fotograf Răzvan Voiculescu într-un proiect numit Bucătăria Hoinară. E al zecelea album al fotografului Răzvan Voiculescu, dar primul realizat în echipă. Bucătarii hoinari care i-au fost alături în peregrinările de doi ani sunt Şerban Georgescu, Horia Şimion, Adrian Caramatescu, Marcela Cosnean şi Elena Daniela Graură. Cu ei a bătut la porţile oamenilor încercând să-i convingă să-i lase să gătească la ei în casă. Apoi, ţăranul român era invitat la masă cu somon fume.

Practic, timp de doi ani, Răzvan Voiculescu s-a plimbat prin ţară şi a gătit. N-a gătit însă sarmale şi mămăligă sau orice altceva din bucătăria românească, ci feluri sofisticate, atipice pentru loc. De aici a rezultat un foarte frumos album cu fotografii ce arată mâncarea în contexte neaşteptate.

Albumul este însoţit de un DVD pe care găsim un film de making of al albumului, cu poveşti haioase, cadre interesante şi întâmplări din spatele fotografiilor. Pe site-ul lui Răzvan Voiculescu sau pe cel dedicat albumului puteţi citi şi mai multe poveşti sau puteţi interacţiona cu el pe Facebook.

Este un album consistent, elegant, în ale cărui fotografii te poţi pierde minute în şir. Să nu mai vorbim de faptul că îţi fac o poftă! Poate data viitoare când mergeţi la bunici la ţară v-aţi putea gândi să le faceţi o surpriză - voi gătiţi ceva ce ei nu au mâncat niciodată şi ei devin musafiri neaşteptaţi în bătrâneasca lor casă. Ce ziceţi?

Cristina Foarfă

bookaholic.ro - Dependenţa de cărţi se tratează cu cărţi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise