Vă invităm la lansarea cărţii semnată de Veronica Bectaş – 77 Istorii şi Reţete din Epoca de Aur (Cercul Militar Naţional, joi 21 octombrie 2010, ora 16.00)
Invitaţi să rememoreze cum şi ce mâncam în Epoca de Aur:
Simona Lazăr (editor al Jurnalului de Bucătărie, supliment al Jurnalului Naţional)
Cristina Diac (ziarist, Jurnalul Naţional)

Veronica Bectaş
Au trecut mai bine de 20 de ani de la căderea comunismului, iar "vânătoarea" de mâncare pentru masa zilnică a trecut din realitatea cotidiană în istorie. Veronica Bectaş, precum multe dintre gospodinele românce, ne demonstrează că reuşea, din mai nimic, să gătească bucate memorabile!
Jurnalul Naţional a reluat, în 2009, după 20 de ani, editarea ziarului Scînteia, "rescriind" istoria anului 1989. Veronica Bectaş a ţinut rubrica "Radiografii culinare", în paginile Scînteii (noi), o serie de "poveşti de razboi", despre cozile nesfârşite la alimente, despre eroismul supravieţuirii femeii române.
"Cozile la carne sau la unt erau războaiele lor, raţia de ulei, zahăr şi făina era un paragraf din legea lor marţială", scrie Simona Lazăr, în "Pre-zicerea" cărţii.
--
Editura CARTEX

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii