Vă invităm la lansarea cărţii semnată de Veronica Bectaş – 77 Istorii şi Reţete din Epoca de Aur (Cercul Militar Naţional, joi 21 octombrie 2010, ora 16.00)
Invitaţi să rememoreze cum şi ce mâncam în Epoca de Aur:
Simona Lazăr (editor al Jurnalului de Bucătărie, supliment al Jurnalului Naţional)
Cristina Diac (ziarist, Jurnalul Naţional)
Veronica Bectaş
Au trecut mai bine de 20 de ani de la căderea comunismului, iar "vânătoarea" de mâncare pentru masa zilnică a trecut din realitatea cotidiană în istorie. Veronica Bectaş, precum multe dintre gospodinele românce, ne demonstrează că reuşea, din mai nimic, să gătească bucate memorabile!
Jurnalul Naţional a reluat, în 2009, după 20 de ani, editarea ziarului Scînteia, "rescriind" istoria anului 1989. Veronica Bectaş a ţinut rubrica "Radiografii culinare", în paginile Scînteii (noi), o serie de "poveşti de razboi", despre cozile nesfârşite la alimente, despre eroismul supravieţuirii femeii române.
"Cozile la carne sau la unt erau războaiele lor, raţia de ulei, zahăr şi făina era un paragraf din legea lor marţială", scrie Simona Lazăr, în "Pre-zicerea" cărţii.
--
Editura CARTEX
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii