Vă invităm la lansarea cărţii semnată de Veronica Bectaş – 77 Istorii şi Reţete din Epoca de Aur (Cercul Militar Naţional, joi 21 octombrie 2010, ora 16.00)
Invitaţi să rememoreze cum şi ce mâncam în Epoca de Aur:
Simona Lazăr (editor al Jurnalului de Bucătărie, supliment al Jurnalului Naţional)
Cristina Diac (ziarist, Jurnalul Naţional)

Veronica Bectaş
Au trecut mai bine de 20 de ani de la căderea comunismului, iar "vânătoarea" de mâncare pentru masa zilnică a trecut din realitatea cotidiană în istorie. Veronica Bectaş, precum multe dintre gospodinele românce, ne demonstrează că reuşea, din mai nimic, să gătească bucate memorabile!
Jurnalul Naţional a reluat, în 2009, după 20 de ani, editarea ziarului Scînteia, "rescriind" istoria anului 1989. Veronica Bectaş a ţinut rubrica "Radiografii culinare", în paginile Scînteii (noi), o serie de "poveşti de razboi", despre cozile nesfârşite la alimente, despre eroismul supravieţuirii femeii române.
"Cozile la carne sau la unt erau războaiele lor, raţia de ulei, zahăr şi făina era un paragraf din legea lor marţială", scrie Simona Lazăr, în "Pre-zicerea" cărţii.
--
Editura CARTEX

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii