Gogosele de malai

Hai sa incep prin a marturisi ca mie imi place mamaliga tare mult! Imi place cu peste, imi place cu branza, cu tocanita... chiar si goala! Ei, si pe cat de mamaligara sunt eu, pe atat de dezinteresati se arata restul membrilor familiei mele. Asa ca ori de cate ori fac si eu, ca omu', cate-o mamaliga, macar un coltuc rece tot ramane. Pornind de la o bucata de mamaliga rece si adaugand doar doua ingrediente in plus, faina alba (putina) si inspiratie (multa), am descoperit o reteta de desert uimitoare, zic eu, usor de facut, ca e o reteta ieftina e putin spus, e aproape pe degeaba; inca o calitate, e o reteta 100% de post (sa nu vina nimeni sa-mi spuna ca trebuie dezlegare la ulei si la zahar, pentru mine e oricum un mare progres :P); e atat de buna incat sotul meu a cerut supliment si arata uite-asa:

Gogosele de malai

Ingrediente:

Inainte de a trece la prepararea retetei, daca nu aveti faina cu agent de crestere prin camara, preparati-o voi, amestecand cu grija 1 plic de praf de copt la 500 de grame de faina; nu veti folosi toata aceasta faina (doar daca aveti foarte multa mamaliga de "reciclat"), o sa va ramana si pentru alta data, sau o puteti folosi la checuri, muffins si alte aluaturi ce necesita agent de crestere. E nevoie deci de urmatoarele, fara a specifica cantitati exacte:

- mamaliga rece

- faina cu agent de crestere sau preparata ca mai sus

- ulei pentru prajit

- dulceata preferata si zahar praf pentru servit

Preparare:

Puneti pe planul de lucru 3-4 maini bune de faina si adaugati mamaliga:

Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini:

Presarati faina pe planul de lucru si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).

Se incinge uleiul (nu va zgarciti, sa fie ulei de 3 cm. in tigaie) intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat.

Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Reduceti putin focul, mentinand temperatura uleiului potrivita, pentru a preintampina arderea. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii (nu brune, ca se vor intari).

Pe masura de cunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.

Sunt foarte gustoase si au o consistenta asemanatoare cu a papanasilor prajiti. Va arat si o sectiune:

Gasiti si alte retete delicioase pe blogul Laurei Laurentiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise