Hai sa incep prin a marturisi ca mie imi place mamaliga tare mult! Imi place cu peste, imi place cu branza, cu tocanita... chiar si goala! Ei, si pe cat de mamaligara sunt eu, pe atat de dezinteresati se arata restul membrilor familiei mele. Asa ca ori de cate ori fac si eu, ca omu', cate-o mamaliga, macar un coltuc rece tot ramane. Pornind de la o bucata de mamaliga rece si adaugand doar doua ingrediente in plus, faina alba (putina) si inspiratie (multa), am descoperit o reteta de desert uimitoare, zic eu, usor de facut, ca e o reteta ieftina e putin spus, e aproape pe degeaba; inca o calitate, e o reteta 100% de post (sa nu vina nimeni sa-mi spuna ca trebuie dezlegare la ulei si la zahar, pentru mine e oricum un mare progres :P); e atat de buna incat sotul meu a cerut supliment si arata uite-asa:



Ingrediente:

Inainte de a trece la prepararea retetei, daca nu aveti faina cu agent de crestere prin camara, preparati-o voi, amestecand cu grija 1 plic de praf de copt la 500 de grame de faina; nu veti folosi toata aceasta faina (doar daca aveti foarte multa mamaliga de "reciclat"), o sa va ramana si pentru alta data, sau o puteti folosi la checuri, muffins si alte aluaturi ce necesita agent de crestere. E nevoie deci de urmatoarele, fara a specifica cantitati exacte:

- mamaliga rece
- faina cu agent de crestere sau preparata ca mai sus
- ulei pentru prajit
- dulceata preferata si zahar praf pentru servit

Preparare:

Puneti pe planul de lucru 3-4 maini bune de faina si adaugati mamaliga:



Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini:



Presarati faina pe planul de lucru si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri  sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).



Se incinge uleiul (nu va zgarciti, sa fie ulei de 3 cm. in tigaie) intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat.

Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Reduceti putin focul, mentinand temperatura uleiului potrivita, pentru a preintampina arderea. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii (nu brune, ca se vor intari).



Pe masura de cunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.

Sunt foarte gustoase si au o consistenta asemanatoare cu a papanasilor prajiti. Va arat si o sectiune:



Gasiti si alte retete delicioase pe blogul Laurei Laurentiu.


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Carmen Marinescu, 30 noiembrie 2013

    Sant foarte bune,le-am incercat,pot spune ca sant mai gustoase decat cele "normale"!

  • Fara foto

    Georgeta Chitu, 25 noiembrie 2013

    merita incercat desi nu este costisitor ca celelalte deserte

  • Fara foto

    Viorica Viola Viola, 02 iulie 2013

    asa o reteta nu am auzit niciodata, merita incercata mai ales ca nu e complicata si nu e scumpa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2012

    O reteta pe care o voi incerca in curand,arata super aceste gogosele !

  • adelina munteanu

    adelina munteanu (Bucatar) , 13 noiembrie 2011

    complimente pentru aceasta reteta asa de simpla dar asa de gustoasa.am facut-o astazi si m-am lins pe degete.foarte bunnnnnnnnnnnnn

  • Georgiana Nicolae

    Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 27 februarie 2011

    Le-am incercat si eu...numai cand le-am vazut mi s-a facut pofta!:) Numai ca le-am personalizat putin adaugand un ou...au iesit mult mai bune decat gogosile normale!

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    Waw! ce bine arata si ce usor de facut!Am sa incerc cu siguranta aceasta reteta. Multumim Laura !