De inspiratie italiana, frittata este o omleta la cuptor, care poate fi imbogatita cu ce ingrediente preferati: diverse legume, bucati de carne sau mezel, cascaval, combinatiile fiind nelimitate. Poate fi servita ca mic dejun sau ca aperitiv.

Pentru 2 - 3 portii avem nevoie de:

4 oua
100 g telemea (putin sarata)
cateva buchetele broccoli
1 lingura smantana slaba (optional)
1 ardei rosu
1 ardei verde iute (optional)
2 linguri porumb din conserva
cateva masline fara samburi
sare, piper, oregano

Taiem buchetelele de broccoli in 2 sau in 4 daca sunt prea mari, taiem ardeiul rosu fasii, iar pe cel iute, rondele; maslinele le taiem rondele. Branza o zdrobim cu furculita.
Ouale le batem ca pentru orice omleta, cu sare, piper, oregano, iar apoi adaugam smantana si mai batem putin. Adaugam legumele taiate, porumbul si telemeaua, mai amestecam putin si suntem aproape gata.
Ungem vasul pentru cuptor cu cateva picaturi de ulei si turnam amestecul de oua si legume. Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru vreo 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos, iar omleta este coagulata pe toata suprafata.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.


Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Este delicioasa aceasta omleta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Imi place acest fel de omleta...Si la noi in familie se folosesc astfel de combinatii...

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2011

    O reteta foarte buna. Dar nu inteleg de ce va incurcati in cuvinte care nu apartin limbei romane... avem o limba frumoasa si merita respectata. Un cuvant in limba romana altul in alta limba nu e prea placut la citire. Cu siguranta si tradus in romana ar avea acelasi efect asupra cititorilor.

  • Fara foto

    Genoveva (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    abia astept sa treaca postul si sarbatorile sa o pot incerca !! suna absolut de delicios!