De inspiratie italiana, frittata este o omleta la cuptor, care poate fi imbogatita cu ce ingrediente preferati: diverse legume, bucati de carne sau mezel, cascaval, combinatiile fiind nelimitate. Poate fi servita ca mic dejun sau ca aperitiv.
Pentru 2 - 3 portii avem nevoie de:
4 oua
100 g telemea (putin sarata)
cateva buchetele broccoli
1 lingura smantana slaba (optional)
1 ardei rosu
1 ardei verde iute (optional)
2 linguri porumb din conserva
cateva masline fara samburi
sare, piper, oregano
Taiem buchetelele de broccoli in 2 sau in 4 daca sunt prea mari, taiem ardeiul rosu fasii, iar pe cel iute, rondele; maslinele le taiem rondele. Branza o zdrobim cu furculita.
Ouale le batem ca pentru orice omleta, cu sare, piper, oregano, iar apoi adaugam smantana si mai batem putin. Adaugam legumele taiate, porumbul si telemeaua, mai amestecam putin si suntem aproape gata.
Ungem vasul pentru cuptor cu cateva picaturi de ulei si turnam amestecul de oua si legume. Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru vreo 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos, iar omleta este coagulata pe toata suprafata.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii