Tort cu ness

Un tort foarte fin, cu un gust subtil de cafea, si pentru a carui preparare e nevoie de foarte putina caldura.

Tort cu ness

Pentru un tort de 23 cm (cam 10 portii) am folosit:

400 g piscoturi

500 g mascarpone

400 ml frisca lichida

2 linguri zahar pudra

1 lingura cu varf zahar tos

1 lingura cu varf ness

120 - 150 ml kaluha (cam 10-15 linguri)

100 g ciocolata cu lapte / neagra

1 lingura cacao pentru ornat

Incepem cu crema de ciocolata, pentru care incalzim 200ml frisca lichida intr-un vas, la foc mic. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele mici. Amestecam mereu, pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider pentru vreo ora - doua.

Pentru ca am vrut ca tortul sa fie rotund si sa se poata taia normal, pe un platou am pus doar marginea formei cu fundul detasabil, pe care apoi am tapetat-o cu hartie de copt.

Batem restul de 200 ml de frisca. Mixam mascarponele cu zaharul pudra si vreo 5-6 linguri de kaluha. Adaugam frisca si amestecam bine, pana se incorporeaza tot.

Dizolvam nessul si zaharul tos in 150 ml apa calda, lasam sa se raceasca si completam siropul cu restul de kaluha. Punem siropul intr-o farfurie adanca si scufundam fiecare piscot, doar 1 secunda pe fiecare parte, pana formam un strat pe platou.

Peste piscoturi turnam o treime din cantitatea de crema de mascarpone si o treime din cantitatea de crema de ciocolata. Continuam cu inca doua straturi din fiecare, incheind deci cu un strat de ciocolata. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore, preferabil de pe o zi pe alta.

Inainte de a-l servi, desfacem peretii formei, indepartam cu grija hartia de copt, pudram cu cacao si ornam dupa inspiratie, cu niste bilute de ciocolata in cazul nostru.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise