Boeuf Bourguignon - reteta inspirata de Julia Child

E un preparat minunat care dureaza ceva timp pana e gata, fiind destul de laborios si avand multe etape si destul de multe ingrediente - dar in final rezultatul justifica toata munca si concluzia este ca merita facut. Asa bunatate, mai rar!  

Boeuf Bourguignon - reteta inspirata de Julia Child

Tocmai am revazut "Julie and Julia", filmul cu Meryl Streep despre celebra Julia Child si m-am inspirat din prima reteta Bouef Bourguignon, adica tocanita aceea facuta de Julie in superbul vas Le Creuset, pe care o arde prima data, dar la a doua incercare ii iese minunat.

Ingrediente:

1,2 kg carne de vita (eu am folosit spata), 200 gr. bacon, 2 cepe, 2 morcovi, 40 cepe mici de arpagic (se gasesc la borcan conservate gata curatate), 600 gr ciuperci (eu am folosit ciuperci din borcan, cele proaspete trbuie curatate si oparite), 3 linguri pasta de tomate, 5 rosii coapte, 1 capatana usturoi, 1 lingura cimbru proaspat,3-4 foi de dafin, sare marina neiodata, 3/4 lingurita amestec piper boabe (verde, negru si rosu), ulei de masline extravirgin, o sticla de vin rosu, 700 ml zeama de vita, 3 linguri de faina, 50 gr. unt

Mod de preparare:

Taiem carnea cubulete si o scurgem si uscam bine in prosoape de hartie. Taiem soriciul de pe bacon, il transam in fasii si il punem la sotat in uleiul incins. Cand s-a rumenit usor il scoatem si in grasimea ramasa sotam si carnea pe toate partile. O scoatem si pe aceasta si punem la sotat morcovii taiati rondele si ceapa inele. Cand sunt gata, punem inapoi carnea si baconul, presaram cu faina bine, amestecand sa fie toate bucatiile acoperite si dam la cuptorul incins in prealabil unde tinem 4 minute, dupa care scoatem cratita din cuptor mai amestecam un pic si punem la loc inca 4 minute. adaugam apoi zeama de vita, vinul, cimbrul si foile de dafin, pasta de tomate si rosiile cubulete.

Rasturnam totul intr-o oala de lut si dam la cuptor, acum la foc mediu, tinand pana se inmoaie carnea (la mine a durat 2 1/2 ore). In acest timp sotam in ulei incins si unt cepele mici si ciupercile pe rand. Cand carnea s-a facut, dam la o parte soriciul, rasturnam printr-o sita in alt vas sosul si pastram restul ingredientelor. Vasul cu sosul il punem pe foc mai adaugam daca este nevoie un picut de vin si fierbem pentru cateva minute sa se ingroase sosul dupa care rasturnam peste carne adaugam si cepele si ciupercile sotate si servim cat este cald cu cartofi fierti ca garnitura si un pahar de vin rosu alaturi.

Pofta buna!

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare cu alte si alte retete pe http://papagheorghiu.blogspot.com.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise