E un preparat minunat care dureaza ceva timp pana e gata, fiind destul de laborios si avand multe etape si destul de multe ingrediente - dar in final rezultatul justifica toata munca si concluzia este ca merita facut. Asa bunatate, mai rar!

 

Tocmai am revazut  "Julie  and Julia", filmul cu Meryl  Streep  despre celebra Julia Child si m-am inspirat din prima reteta Bouef  Bourguignon, adica tocanita aceea facuta de Julie in superbul vas Le Creuset, pe care o arde prima data, dar la a doua incercare ii iese minunat.

Ingrediente:

1,2 kg carne de vita (eu am folosit spata), 200 gr. bacon, 2 cepe, 2 morcovi, 40 cepe mici de arpagic (se gasesc la borcan conservate gata curatate), 600 gr ciuperci (eu am folosit ciuperci din borcan, cele proaspete trbuie curatate si oparite), 3 linguri pasta de tomate, 5 rosii coapte, 1 capatana usturoi, 1 lingura cimbru proaspat,3-4 foi de dafin, sare marina neiodata, 3/4 lingurita amestec piper boabe (verde, negru si rosu), ulei de masline extravirgin, o sticla de vin rosu, 700 ml zeama de vita, 3 linguri de faina, 50 gr. unt

Mod de preparare:

Taiem carnea cubulete si o scurgem si  uscam bine in prosoape de hartie. Taiem soriciul de pe bacon, il transam in fasii si il punem la sotat in uleiul incins. Cand s-a rumenit usor il scoatem si in grasimea ramasa sotam si carnea pe toate partile. O scoatem si pe  aceasta si punem la sotat morcovii taiati rondele si ceapa inele. Cand sunt gata, punem inapoi carnea si baconul, presaram cu faina bine, amestecand sa fie toate bucatiile acoperite si dam la cuptorul incins in prealabil unde tinem 4 minute, dupa care scoatem cratita din cuptor mai amestecam un pic si punem la loc inca 4 minute. adaugam apoi zeama de vita, vinul, cimbrul si foile de dafin, pasta de tomate si rosiile cubulete.

Rasturnam totul intr-o oala de lut si dam la cuptor, acum la foc mediu, tinand pana se inmoaie carnea (la mine a durat 2 1/2 ore). In acest timp sotam in ulei incins si unt cepele mici si ciupercile pe rand. Cand carnea s-a facut, dam la o parte soriciul, rasturnam printr-o sita in alt vas sosul si pastram restul ingredientelor. Vasul cu sosul il punem pe foc mai adaugam daca este nevoie un picut de vin si fierbem pentru cateva minute sa se ingroase sosul dupa care rasturnam  peste carne adaugam si cepele si ciupercile sotate si servim cat este cald cu cartofi fierti ca garnitura si un pahar de vin rosu alaturi.

Pofta buna!

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare cu alte si alte retete pe http://papagheorghiu.blogspot.com.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2011

    Dle Adrian Zanfir scuzati greseala de ortografie,multumesc ca mi-ati atras atentia.Ati facut cumva prepartul? Dna Sidy ati reusit? Cum a iesit

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2011

    Cat de bun trebuie sa fieeeee.... Chiar aveam niste carne de vitel si nu stiam cum sa o prepar. Multumesc de idee !

  • Fara foto

    Adrian Zanfir (Maestru bucatar) , 16 septembrie 2011

    Arpagic, nu "arbagic"!