Am redescoperit o reteta a unui preparat pe care il mancasem la Muntele Athos dar care sa fiu cinstit uitasem cum se numeste noroc cu colegii de blogareala. Asa ca mai jos aveti aceasta reteta delicioasa.

Ingrediente pentru 2 persoane:

2 rosii mari carnoase,
2 ardei grasi maricei eventual diferit colorati,
2 cepe uscate galbene + o legatura de ceapa verde,
300 gr. feta,
200 gr. kefalograviera sau o alta branza tare buna de ras,
1/4 ceasca ulei de masline cu condimente,
o legatura de marar si una de patrunjel  tocate fin,
cateva fire de busuioc si de oregano rupte cu mana,
sare marina neiodata si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Se taie rosiile cubulete se pun pe fundul unei oale de lut si se dau la cuptor 5-7 minute. Dupa aceasta se adauga peste ardeii taiati fasii, ceapa taiata solzisori, ceapa verde maruntita, mararul si patrunjelul, oregano si busiocul. Feta taiata cubulete si 3/4 din Kefalograviera ras. Se rastoarna si uleiul si se condimenteaza dupa gust dupa care  se amesteca putin si se da la cuptor, preincalzit si tinut la submediu, oala acoperita. Dupa circa 20 de minute se ia capacul, se rastoarna uniform si restul de Kefalograviera ras si se da asa descoperita la loc la cuptor dar mai micsorat la caldura pentru maxim 10 minute sa se faca frumos o coaja de cascaval topit. Atentie sa nu scada prea mult si sa se arda. Mai puteti reduce timpii in functie de aragazul dvs. serviti cald preparatul (dar mege foarte bine si rece) cu un pahar de Retzina (asa cum am preferat eu deoarece aveam o sticla la rece) alaturi sau unul de Ouzo dupa cum va place.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept cu alte si alte delicii culinare pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto