Deoarece este si prioada de post dar si verziturile sunt pe toate tarabele m-am gandit sa va prezint aceasta reteta delicioasa si usor de preparat.
Ingrediente:
6-8 legaturi de loboda (depinde cat sunt de mari), 3 legaturi de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde,un pumn de orez, 2 legaturi leustean, sare marina neiodata dupa gust, 2 galbenusuri, 4 linguri smantana, 1 litru sau chiar mai mult de bors dupa gust.
Mod de preparare:
Se spala bine verdeturile. Se taie maruntel ceapa si usturoiul (puteti renunta la el daca nu va place) si se pune la fiert in 1.1/2 litru de apa, dupa 15 minute se adauga loboda taiata si ea maruntel, dupa alte 15 minute se adauga orezul se da intr-un clocot dupa care se toarna si borsul si se mai fierbe zeama inca 15 minute. La sfarsit adaugam leusteanul maruntit, mai dam intr-un clocot si stingem focul. Batem energic galbenusurile, adaugam sarea si smantana si amestecam bine, turnam deasupra 2 -3 polonice de zeama mestecand continuu dupa care rasturnam cu cate putinul in oala mare ( puteti renunta la aceasta etapa si drege doar in farfurie cu iaurt proaspat).Se poate servi atat rece cat si calda dupa preferinte.
Pofta buna!
Pentru mai multe bunantati va astept pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii