
Ingrediente:
6-8 legaturi de loboda (depinde cat sunt de mari), 3 legaturi de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde,un pumn de orez, 2 legaturi leustean, sare marina neiodata dupa gust, 2 galbenusuri, 4 linguri smantana, 1 litru sau chiar mai mult de bors dupa gust.
Mod de preparare:
Se spala bine verdeturile. Se taie maruntel ceapa si usturoiul (puteti renunta la el daca nu va place) si se pune la fiert in 1.1/2 litru de apa, dupa 15 minute se adauga loboda taiata si ea maruntel, dupa alte 15 minute se adauga orezul se da intr-un clocot dupa care se toarna si borsul si se mai fierbe zeama inca 15 minute. La sfarsit adaugam leusteanul maruntit, mai dam intr-un clocot si stingem focul. Batem energic galbenusurile, adaugam sarea si smantana si amestecam bine, turnam deasupra 2 -3 polonice de zeama mestecand continuu dupa care rasturnam cu cate putinul in oala mare ( puteti renunta la aceasta etapa si drege doar in farfurie cu iaurt proaspat).Se poate servi atat rece cat si calda dupa preferinte.
Pofta buna!
Pentru mai multe bunantati va astept pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine!
Recomandari pentru tine si casa ta
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pana la 12 rate
- 14 comentarii
-
-
Cerasela Ionescu, 19 aprilie 2016
In loc de oua si smantana se poate folosi caju. Din apa si caju, date prin blender, se face lapte de caju care va inlocui cu brio aceste 2 ingrediente si astfel putem manca ,, de post".
-
Ion-Nelu Nistor, 26 martie 2016
Se pun oua din lemn si smantana artificiala cu "E"-uri bio.
-
Lixandru Calin, 05 noiembrie 2015
PAI LEGUMELE NU SE TOCA MARUNT SAU SE DAU PRIN RAZATOARE APOI SE CALESTE CU 2 LINGURI DE ULEI DUPA CARE SE ADAUGA IN APA
-
Stoica Radu Bogdan, 26 aprilie 2015
Sanatate si detoxifiere in fiecare portie !
-
Fornazier Anca, 19 mai 2014
cea mai buna
-
Nicoleta Nicoleta, 06 mai 2014
pofta buna ! azi gatesc reteta.....iam ,iam,iam
-
Adriana Dumitru, 04 mai 2014
oul nu are nicio treaba in ciorba asta!
-
Cristea Ileana, 23 aprilie 2014
Pacat ca fierbi atit loboda.Se adauga la sfirsit pentru a nu distruge vitaminele!Eu asa fac.oricum e delicioasa!
-
Vasile Popa, 17 aprilie 2014
cea mai buna
-
Styw Rus, 17 aprilie 2014
super preparat Pofta buna
-
Hortensia Mihailescu, 23 martie 2014
cea mai buna
-
Ionescu Lucian, 21 martie 2014
e chiar de post...oua,smantana....;(
-
Paul, 12 octombrie 2013
Felicitari pentru precizarea sarii. Ma bucur ca mai exista oameni in Romania care sunt constienti de toxicitatea sarii iodate.
Emese Stan, 04 mai 2016
Este de post catolic :) noi consumam lactate, oua de post..