Clatitele Imparatului - Kaiser-Schmarrn

Astazi va voi oferi o reteta draga Imparatului Franz Joseph I si unul dintre cele mai cunoscute deserturi ale Austriei.

Clatitele Imparatului - Kaiser-Schmarrn

Exista un mai multe versiuni ale povestii privind originile Kaiser Schmarrn.Se pare ca prima data a aparut in Viena, in timpul domniei Kaiser -ului Franz Josef I (1848-1916). Una dintre legenda este ca Imparatului ii placea sa manance clatite la desert. Atunci cand acestea nu ieseau bine, pentru ca erau prea groase sau rupte, le servea slujitorilor sai, numindu-le "mizeria imparatului".

O alta poveste relateaza ca in timp ce era la calarie fiind vreme rea Imparatul a trebuit sa caute adapost intr-o ferma. Sotia fermierului a pregãtit un fel de mancare simpla, o clatita impodobita cu fructe uscate si zahar. Entuziast Franz Josef a ordonat apoi ca acest fel sa fie pregatit si de bucatarul sau.O poveste mai probabila este ca bucatarul personal al Impãratului a inventat acest dulce bazandu-se pe o clatita-traditionala austriaca cunoscuta sub numele de "schmarrn". (http://kate-rodriguez.suite101.com/how-to-make-kaiserschmarrn-a195272). Mai multe despre acest desert puteti afla dand un click si pe: http://en.wikipedia.org/wiki/Kaiserschmarrn.

Ingrediente:

6 oua, 4 linguri zahar, 1 pahar cu lapte, 200 gr. faina, 1 varf de lingurita sare si unul de bicarbonat, un pliculet zahar vanilat, 75 gr stafide (puteti suplimenta si cu alte fructe uscate gen prune caise sau altele), unt cat este necesar pentru prajit, zahar cat este necesar pentru a da o crusta si zahar pudra pentru pudrare, sirop din dulceata de cirese negre sau de la cea de zmeura pentru servit .

Preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile tare ca pentru bezea. Apoi galbenusurile se bat si ele spuma impreuna cu zaharul pus treptat. In acest timp se pun stafidele la inmuiat in apa calda. Cand galbenusurile s-au umflat bine se adauga treptat laptele caldut dupa care se toarna in ploaie faina si se adauga sarea si bicarbonatul. Cand totul este gata se scurg stafidele si se adauga si ele. La sfarsit adaugam cu usurelul albusul, rezultand o compozitia pufoasa. In tigaia de lucru incingem untul si incepem sa turnam cu polonicul cat este necesar pentru o Kaiser-Schmarn pe care o facem binisor pe ambele parti. Repetati pana terminati compozitia. La sfarsit cand sunt toate gata adaugam si putin zahar peste un pic de unt caramelizam si tavalim sa capete o crusta. Mie mi-au iesit 10 bucati. Lasati la rece, iar inainte de servire taiati cu o spatula de lemn in fasii lungi, dati la cuptorul usor incalzit si cu focul inchis, pudrati cu zahar pudra, tineti un picut si totul este gata. Cand aduceti la masa stropiti cu sirop din dulceata preferata. Optional si un pic de frisca daca nu va este frica de calorii.

Pofta buna!

Pana saptamana viitoare a auzim numai de bine si va astept in continuare cu alte bunatati pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise