Pentru zilele calduroase care au inceput sa se arate, astazi vom face o prajitura traditional greceasca care sa ne mai racoreasca un pic.

Ingrediente:

Pentru blat:
1 / 2 cana cu unt,
1 / 4 lingurita sare,
3 / 4 ceasca de zahar,
1 si 1 / 2 linguri coaja rasa de lamaie,
2 oua
1 / 2 cana lapte cald ,
1 si 1 / 2 cani faina,
1 si1 / 2 lingurita praf de copt;

Pentru topping:
1 / 2 ceasca suc proaspat de lamaie,
1 cana de zahar

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la temperatura medie. Se bate untul bine intr-un castron, adaugandu-se treptat zaharul in timp ce batem. Dupa aceasta se bat ouale pana se fac spuma si devin cremoase dupa care se rastoarna cu usurelul peste unt amestecand cu binete. Incalzim usurel laptele apoi turnam treptat faina, praful de copt, sare si coaja de lamaie peste el. Unim compozitiile dupa care turnam ce rezulta intr-o tava bine unsa cu unt topit. Coacem aproximativ 25 de minute. Amestecam bine ingredientele toppingului impreuna intr-un castron il turnam si intindem cu o lingura uniform peste blatul fierbinte dupa care dam inapoi la cuptor pentru a se mai coace inca 5 minute. Sucul va patrunde in blat iar zaharul va face o crusta peste partea de sus. Taiati cat este calda prajitura in patrate de dimensiunea potrivita pentru servire si aranjati-le pe un platou, gata pentru a fi mancate rapid.


Kali Orexi! Pofta Buna!

Sper ca va place aceasta reteta si ca o veti incervca si dvs. Dar pana atunci va mai astept cu multe altele pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Raluca (Bucatar) , 30 octombrie 2011

    foarte tentanta prajitura!!! va rog, poate ne dati cantitatile in grame multumesc

  • Fara foto

    Tania Manole (Maestru bucatar) , 01 iulie 2011

    prajitura foarte gustoasa. minunata. este ceruta des de familie....si ma bucur pentru ca e foarte usor de facut.;))

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

    Adica il frecati spuma pana se incorporeaza bine zaharul si devine spumos. dureaza cam 10 minute sa stiti dar nu este greu. de preferat sa se bata cu mana dar se poate folosi si mixerul cu succes. Succes si sa-mi spuneti va rog dacaa v-a iesit prajitura.Kali epithia! – Succes!

  • Fara foto

    cecile (Bucatar) , 30 mai 2011

    Super praji, vreau neaparat s-o incerc dar nu sunt mare gospodina. cum adica "Se bate untul bine intr-un castron"? adica se freaca pentru a scoate apa? va rog s ama ajutati. Multumeeeesc