Pentru zilele calduroase care au inceput sa se arate, astazi vom face o prajitura traditional greceasca care sa ne mai racoreasca un pic.
Ingrediente:
Pentru blat:
1 / 2 cana cu unt,
1 / 4 lingurita sare,
3 / 4 ceasca de zahar,
1 si 1 / 2 linguri coaja rasa de lamaie,
2 oua
1 / 2 cana lapte cald ,
1 si 1 / 2 cani faina,
1 si1 / 2 lingurita praf de copt;
Pentru topping:
1 / 2 ceasca suc proaspat de lamaie,
1 cana de zahar
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la temperatura medie. Se bate untul bine intr-un castron, adaugandu-se treptat zaharul in timp ce batem. Dupa aceasta se bat ouale pana se fac spuma si devin cremoase dupa care se rastoarna cu usurelul peste unt amestecand cu binete. Incalzim usurel laptele apoi turnam treptat faina, praful de copt, sare si coaja de lamaie peste el. Unim compozitiile dupa care turnam ce rezulta intr-o tava bine unsa cu unt topit. Coacem aproximativ 25 de minute. Amestecam bine ingredientele toppingului impreuna intr-un castron il turnam si intindem cu o lingura uniform peste blatul fierbinte dupa care dam inapoi la cuptor pentru a se mai coace inca 5 minute. Sucul va patrunde in blat iar zaharul va face o crusta peste partea de sus. Taiati cat este calda prajitura in patrate de dimensiunea potrivita pentru servire si aranjati-le pe un platou, gata pentru a fi mancate rapid.
Kali Orexi! Pofta Buna!
Sper ca va place aceasta reteta si ca o veti incervca si dvs. Dar pana atunci va mai astept cu multe altele pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii