O reteta delicioasa si usor de pregatit.
Ingrediente pentru 4 persoane:
1/2 kg. carne de porc sau de piept de pui dupa cum va place,1 1/2 ardei rosu taiat marunt, 2 cepe tocate marunt,o lingurita maghiran, sare marina neiodata, 1/4 lingurita piper boabe,1/4 boabe de coriandru un pic sfaramate, 3 foi de dafin, o lingurita mustar, una de zahar, una de faina, un pahar de vin alb sec, o cutie de rosii pasate, 3 castraveti murati dati pe razatoarea marunta.
Mod de preparare:
Taiem carnea bucati micute, presaram cu sare, piper si maghiran si perpelim bine intr-o tigaie pana se face pe toate partile.Calim ceapa si ardeiul rosu foarte marunt tocate. Separat omogenizam o lingurita mustar, una de zahar, una de faina, putina sare intr-un castron impreuna cu rosiile pasate, dupa care turnam peste ceapa+ardeiul dupa ce s-au calit. Se adauga coriandrul, piperul boabe si frunzele de dafin. Se lasa sa dea citeva clocote si se pun castravetii murati dati pe razatoarea mica si storsi, paharul de vin, apoi se adauga carnea. Daca este sosul prea putin si prea gros se mai poate adauga apa. Dupa citeva clocote se opreste. Servim cu piure de cartofi si un vinsor alb sec alaturi.
Pofta buna!
Pana data viitoare va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii