O salata de vinete grozava, in stil grecesc, perfecta pentru vara.

Ingrediente:

3-4 vinete drepte,
1 ardei gras,
2 rosii,
sare marina neiodata si piper dupa gust,
zeama de lamaie,
3-4 catei de usturoi maruntiti,
1 ceapa maruntita fin
ulei de masline extra virgin

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe o plita pusa pe aragaz sau pe gratar in curte sau invelite in folie de aluminiu la cuptor. Cat sunt calde se scobesc de miez si se lasa la scurs cateva ore bune. Ardeiul si rosiile se coc la fel si se cojesc cat sunt calde. Dupa ce s-au racit si s-au scurs si vinetele le puneti pe un fund de lemn si le maruntiti fin cu tocatorul de vinete, la fel procedand si cu ardeiul; rosiile le taiati cubulete. Se pun apoi toate intr-un bol, se adauga restul de ingrediente si se freaca bine sa se albeasca vinetele. Adaugati cat ulei este necesar dar atentie sa nu le baltiti. Se asaza in castronul de servit, se orneaza cu felii de rosii si se da la rece cateva ore inainte de servire.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept cu drag si pe http://papagheorghiu.blogspot.com sau pe www.papagheorghiu.ro. Pana atunci sa auzim numai de bine.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Imi plac vinetele pregatite asa ,eu pun daca am ardei capia copt.Felicitari pentru reteta !

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2011

    Cu folia aveti si nu aveti dreptate este mai comod si mai rapid din acest motiv am dat si aceasta varianta. Cu sarea marina nu aveti deloc dreptate si nu este vorba de modernism. Sunt tari care nu au saline ca noi dar au mari si oceane si iau de acolo sarea. este la fel de buna ca cea din salinele noastre numai ca la noi din cauza dlui Nastase nu se mai gaseste sare neiodata ci doar iodata care nu prea este buna si atunci eu folosesc neiodata si sare marina care o consider mai pura si mai buna la gust. Nu modernism ci gust.Grecia este inconjurata de mari asa ca are de unde scoate sare marina. dva daca vreti folositi sare de la sac dar numai iodata sa nu fie

  • nicoletamaria

    nicoletamaria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    Personal,nu recomand gatitul in folie de aluminiu.Este periculos pt.organism.Ma abtin si la folosirea sarii marine de orice fel din acelasi motiv.Mi se pare mai sanatoasa sarea "de sac",curata binenteles,cum spuneau parintii si bunicii nostri,.Dar de,ne-am modernizat.Despre salata,e buna,o fac deseori cu exceptia ca folosesc ulei de simburi de struguri(la toate salatele,maioneza si icre).Nici nu stiam ca e reteta greceasca.

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 09 august 2011

    μελιτζάνα-melitzana-vanata. Este 100% reteta greceasca

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 05 august 2011

    E si foarte buna la gust. eu am facut astazi din nou! Kali epithia! – Succes!

  • Fara foto

    Adrian Zanfir (Maestru bucatar) , 05 august 2011

    Melintzano? Suna italieneste, nu stiu daca e reteta greceasca! Ma rog, oricum suna bine!

  • Fara foto

    gabitza_max (Bucatar) , 05 august 2011

    Doamne cat de bine suna! Abia astept sa o pregatesc sapt. viitoare...