O salata de vinete grozava, in stil grecesc, perfecta pentru vara.
Ingrediente:
3-4 vinete drepte,
1 ardei gras,
2 rosii,
sare marina neiodata si piper dupa gust,
zeama de lamaie,
3-4 catei de usturoi maruntiti,
1 ceapa maruntita fin
ulei de masline extra virgin
Mod de preparare:
Se coc vinetele pe o plita pusa pe aragaz sau pe gratar in curte sau invelite in folie de aluminiu la cuptor. Cat sunt calde se scobesc de miez si se lasa la scurs cateva ore bune. Ardeiul si rosiile se coc la fel si se cojesc cat sunt calde. Dupa ce s-au racit si s-au scurs si vinetele le puneti pe un fund de lemn si le maruntiti fin cu tocatorul de vinete, la fel procedand si cu ardeiul; rosiile le taiati cubulete. Se pun apoi toate intr-un bol, se adauga restul de ingrediente si se freaca bine sa se albeasca vinetele. Adaugati cat ulei este necesar dar atentie sa nu le baltiti. Se asaza in castronul de servit, se orneaza cu felii de rosii si se da la rece cateva ore inainte de servire.
Kali Orexi! Pofta buna!
Pana saptamana viitoare va astept cu drag si pe http://papagheorghiu.blogspot.com sau pe www.papagheorghiu.ro. Pana atunci sa auzim numai de bine.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii