Painisoare cu dovlecei - Psomakia me Kolokithakia

Un deliciu grecesc pentru o gustare de vara. Aceste painisoare se prepara usor si sunt foarte gustoase.

Painisoare cu dovlecei - Psomakia me Kolokithakia

Ingrediente:

2-3 dovlecei rasi (scursi bine),

4 cani de faina,

150 gr. branza Fetta,

4 oua (batute usor),

1 cana de ulei de masline,

1 ceasca de ierburi proaspete tocate fin (marar, menta si oregano),

2-3 catei de usturoi tocati fin,

1 ceapa tocata marunt,

3 linguri de otet balsamic,

un praf de copt,

sare si piper negru dupa gust.

Mod de preparare:

Dovleceii bine spalati si curatati de coaja se rad intr-un castron cuprinzator si se storc bine. Faina se amesteca cu sarea si piperul dupa care se adauga si ierburile proaspete si se continua amestecarea. In acest timp turnati si uleiul de masline, ouale batute si otetul balsamic si mestecati pana la transformarea intr-o coca elastica. Acum puteti adauga si restul ingredientelor: dovleceii rasi, Fetta maruntita, usturoiul si ceapa tocate, continuand framantarea pentru a amesteca toate ingredientele cu aluatul. Daca aluatul este prea gros se adauga putina apa sau lapte. Se toarna amestecul in forme de copt briose pe care insa nu trebuie sa le umpleti, deoarece amestecul se va ridica si se poate revarsa. Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc. Psomakia me Kolokithakia pot fi consumate calde sau reci, pot fi servite la micul dejun sau ca o gustare in timpul zilei.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare pe http:papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro cu multe alte delicii grecesti!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi