Un deliciu grecesc pentru o gustare de vara. Aceste painisoare se prepara usor si sunt foarte gustoase.
Ingrediente:
2-3 dovlecei rasi (scursi bine),
4 cani de faina,
150 gr. branza Fetta,
4 oua (batute usor),
1 cana de ulei de masline,
1 ceasca de ierburi proaspete tocate fin (marar, menta si oregano),
2-3 catei de usturoi tocati fin,
1 ceapa tocata marunt,
3 linguri de otet balsamic,
un praf de copt,
sare si piper negru dupa gust.

Mod de preparare:
Dovleceii bine spalati si curatati de coaja se rad intr-un castron cuprinzator si se storc bine. Faina se amesteca cu sarea si piperul dupa care se adauga si ierburile proaspete si se continua amestecarea. In acest timp turnati si  uleiul de masline, ouale batute si otetul balsamic si mestecati pana la transformarea intr-o coca elastica. Acum puteti adauga si restul ingredientelor: dovleceii rasi, Fetta maruntita, usturoiul si ceapa tocate, continuand framantarea pentru a amesteca toate ingredientele cu aluatul. Daca aluatul este prea gros se adauga putina apa sau lapte. Se toarna amestecul in forme de copt briose pe care insa nu trebuie sa le umpleti, deoarece amestecul se va ridica si se poate revarsa. Se coc in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 35-40 minute sau pana se rumenesc. Psomakia me Kolokithakia pot fi consumate calde sau reci, pot fi servite la micul dejun sau ca o gustare in timpul zilei.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare pe http:papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro cu multe alte delicii grecesti!


Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Sunt convinsa ca painisoarele sunt delicioase !

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Nu cred. Eu insa m-am obisnuit sa le cojesc coaja

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Dovleceii sunt acum atat de fragezi... e vreo problema daca ii radem cu tot cu coaja?