Este vremea rubarbei. Cautati prin piete si sigur veti gasi acest sortiment. Eu imi tot cumpar de la un magazin cu nume nemetesc din Bucuresti si este adus tocmai din Germania din pacate, de parca la noi nu s-ar mai cultiva. Stiu ca exista de pilda o plantatie de Rubarba in zona Tg. Mures , dar banuiesc ca si in alte parti din Ardeal unde este foarte folosita in bucatarie. Se poate face din ruburba placinta ca mai jos dar si gem si compot, toate aceste produse fiind foarte delicioase.

Ingrediente:

o foaie de aluat fraged,
700 gr. rubarba taiata bucatele mici (de la rubarba se utilizeaza petiolul lung al frunzelor de culoare rozalie sau rosie),
4 oua,
0,5 l lapte,
250 gr. zahar,
un praf de sare,
2 linguri gris,
un capetel vanilie.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la mediu. Puneti foaia de aluat  in tava 25/35 si o coaceti 10  minute inainte de a intinde compozitia de placinta pe ea. In acest timp rubarba se spala si se taie bucati mititele. Ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga laptele, sarea si  vanila. Peste foaia de aluat fraged se presara 1-2 linguri de gris, apoi se pun uniform bucatile de rubarba. Peste aceasta se toarna compozitia pregatita anterior. Coaceti pentru aproximativ 1 ora, este gata cand incercam compozitia de deasupra cu un pai si acesta iese curat. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie. Se serveste optional cu frisca proaspat batuta si cu un bol de inghetata de vanilie. Se poate pudra cu zahar pudra.

 Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro cu multe retete minunante grecesti dar nu numai. Sa auzim numai de bine!


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Rodica P.

    Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2011

    A fost cea mai mare surpriza si deja am facut (si mancat) trei placinte cu rubarba!!!

  • Fara foto

    Mirela Batrinu (Bucatar) , 04 iunie 2011

    Probabil ca nu se gaseste in Bucuresti. Rabarbarul cum este denumita prin partile Brasovului este o planta care probabil a fost adusa de catre sasi in Ardeal.Eu sunt din zona Brasovului, insa acum locuiesc in Focsani si aici nu se cunoaste aceasta planta. Am gasit la Kaufland si am fost f. fericita pentru ca am putut pregati prejitura preferata cu rabarbar.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2011

    Eu fac in fiecare vara prajituri cu rubarba (in zona mea se numeste rabarbura, eu sunt ardeleanca, chiar de langa Targu Mures), avem rabarbura in gradina. Pregatesc mereu dulceata din rabarbura in diferite combinatii, este un deliciu.