Placinta cu rubarba a la Ioana

Este vremea rubarbei. Cautati prin piete si sigur veti gasi acest sortiment. Eu imi tot cumpar de la un magazin cu nume nemetesc din Bucuresti si este adus tocmai din Germania din pacate, de parca la noi nu s-ar mai cultiva. Stiu ca exista de pilda o plantatie de Rubarba in zona Tg. Mures , dar banuiesc ca si in alte parti din Ardeal unde este foarte folosita in bucatarie. Se poate face din ruburba placinta ca mai jos dar si gem si compot, toate aceste produse fiind foarte delicioase.

Placinta cu rubarba a la Ioana

Ingrediente:

o foaie de aluat fraged,

700 gr. rubarba taiata bucatele mici (de la rubarba se utilizeaza petiolul lung al frunzelor de culoare rozalie sau rosie),

4 oua,

0,5 l lapte,

250 gr. zahar,

un praf de sare,

2 linguri gris,

un capetel vanilie.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la mediu. Puneti foaia de aluat in tava 25/35 si o coaceti 10 minute inainte de a intinde compozitia de placinta pe ea. In acest timp rubarba se spala si se taie bucati mititele. Ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga laptele, sarea si vanila. Peste foaia de aluat fraged se presara 1-2 linguri de gris, apoi se pun uniform bucatile de rubarba. Peste aceasta se toarna compozitia pregatita anterior. Coaceti pentru aproximativ 1 ora, este gata cand incercam compozitia de deasupra cu un pai si acesta iese curat. Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie. Se serveste optional cu frisca proaspat batuta si cu un bol de inghetata de vanilie. Se poate pudra cu zahar pudra.

Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro cu multe retete minunante grecesti dar nu numai. Sa auzim numai de bine!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi