Prajitura greceasca cu branza si portocale a la Ioana

Din insorita insula Creta ne vine ideia acestei minunate prajituri: Ioannas cheesecake me portokali. Si daca tot prin magazine portocalele grecesti sunt mai ieftine cu mult decat merele romanesti eu zic ca merita sa o incercati.Cand am preparat-o toata lumea a fost incantata de savoarea acestei prajituri si au mai cerut inca o portie.

Prajitura greceasca cu branza si portocale a la Ioana

Ingrediente:

300 gr. biscuiti maruntiti (Popular sau Pettite Beure),

100 gr. unt,

750 gr. branza proaspata de vaci (sau Ricotta),

3 oua,

150 gr. zahar pudra,

12 gr. gelatina,

coaja rasa si confiata de la 4 portocale + zeama de la ele,

250 ml smantana de frisca batuta;

Pentru decor: 4 linguri de sirop de portocale si o lingurita de gelatina inmuiata in prealabil in apa rece.

Mod de preparare:

Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul inmuiat si se modeleaza pe fundul unei tavi. Branza se amesteca cu coaja de portocala confiata si galbenusurile puse pe rand. Gelatina se inmoaie in sucul de portocale, peste care se adauga zaharul si se pune un pic la incalzit pe foc. Albusele se bat spuma iar cand se intaresc se adauga compozitia cu zahar si gelatina si suc incalzite. Dupa ce se amesteca cu branza si cu frisca. Compozitia se toarna peste blat in tava si se niveleaza cu paleta. Se decoreaza cu siropul de portocale in care s-a pus o lingura de gelatina si cu frisca proaspat batuta. Seviti cu un pahar de suc proaspat stors de portocale (eventual rosii).

Kali Orexi!Pofta Buna!

Va mai astept cu alte minunatii grecesti si nu numai pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise