Reteta  acestui preparat am cules-o intr-o calatorie in  insula Creta. Se face foarte usor si are avantajul ca se poate prepara cu cateva zile avans, fiind doar necesara incalzirea la servire.

Ingrediente

350 gr. carne tocata amestecata de vita si miel/capra,
2 legaturi mari de marar tocat fin,
1,2 kg. cartofi albi curatati si taiati sferturi,
3 cepe mari rosii tocate fin,
1 ceasca ulei de masline extravirgin,
6 oua,
1 legatura mare de patrunjel,
3-4 rosii taiate cubulete,
350 gr. Kefalo Gravieri sau Parmezan ras,
150 gr. unt topit,
sare si piper dupa gust 1 lingurita scortisoara,
o nucsoara rasa,
1 pahar de vin rosu,
1 pachet de aluat fraged.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa cu ceva sare. Dupa ce s-au fiert si i-am lasat un pic sa se raceasca adaugam 4 oua, mararul si 1/2 din branza rasa si amestecam bine. Intr-o tigaie adanca sotam ceapa in ulei de masline fierbinte dupa care adaugam carnea si o maronim pe toate partile bine, adaugam rosiile, patrunjelul, sarea si piperul, scortisoara si nucsoara. Turnam si vinul si lasam pe foc micut cam 20-30 minute (atentie sa nu scada lichidul si sa se lipeasca de fund). Luam de pe foc si lasam la racit, dupa care adaugam si celelalte doua oua si amestecam bine. Ungem cu unt topit o tava de lucru si intindem foaia de aluat pe care o ungem si pe ea cu unt topit dupa care rasturnam din jumatate din cantitatea de cartofi, peste care punem carnea, iar ultimul strat cartofi din nou. Deasupra se toarna untul topit si restul de branza rasa. Dati la cuptorul bine incins si apoi pus la foc mediu pentru 40-45 de minute. Serviti preparatul caldut cu niste iaurt grecesc langa (se gaseste in Hypermarketuri de la firma Olympu).

Kali Orexi! Pofta Buna!

Mai multe retete de bucataria greceasca gasiti pe blogul Papa Gheorghiu.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

    Multumesc pentru reteta de aluat fraged.Pentru comoditate si rapiditate am folosit aluat fraged luat din comert. L-as ruga pe Dl. Lucian sami spuna si mie care sunt diferentele dintre aluaturile mentionate de dansul ca eu nu am pomenit pana acum asa tipuri de aluaturi cu exceptia celui Frantuzesc bineinteles. Dar s-ar putea sa confunde site-ul Gustos.ro cu site-ul Kamikaze.ro unde se face bascalie de absolut orice. Am mentionat clar in reteta ca am folosit un pachet de aluat fraged ceea ce inseamna ca este unu luat de la magazin. Nu am spus aluat de paine. dar unii din pacate comenteaza doar de dragul de a comenta ceva !

  • Fara foto

    anca (Maestru bucatar) , 20 februarie 2011

    aluat fraged Ingrediente: 340 gr faina (foarte exact), 250 gr margarina, 100 gr apa in care se introduce 1 lingura otet. Mod de preparare: Se framanta bine toate ingredientele. Se lasa la rece cateva ore - eventual de pe-o zi pe alta.

  • Fara foto

    shushaneaua (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Aluatul sa fie din care? De paine, de placinta, frantuzesc, grecesc, cretan, rusesc?