Pastisio me Poure - Placinta Cretana

Reteta  acestui preparat am cules-o intr-o calatorie in  insula Creta. Se face foarte usor si are avantajul ca se poate prepara cu cateva zile avans, fiind doar necesara incalzirea la servire.

Pastisio me Poure - Placinta Cretana

Ingrediente

350 gr. carne tocata amestecata de vita si miel/capra,

2 legaturi mari de marar tocat fin,

1,2 kg. cartofi albi curatati si taiati sferturi,

3 cepe mari rosii tocate fin,

1 ceasca ulei de masline extravirgin,

6 oua,

1 legatura mare de patrunjel,

3-4 rosii taiate cubulete,

350 gr. Kefalo Gravieri sau Parmezan ras,

150 gr. unt topit,

sare si piper dupa gust 1 lingurita scortisoara,

o nucsoara rasa,

1 pahar de vin rosu,

1 pachet de aluat fraged.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in apa cu ceva sare. Dupa ce s-au fiert si i-am lasat un pic sa se raceasca adaugam 4 oua, mararul si 1/2 din branza rasa si amestecam bine. Intr-o tigaie adanca sotam ceapa in ulei de masline fierbinte dupa care adaugam carnea si o maronim pe toate partile bine, adaugam rosiile, patrunjelul, sarea si piperul, scortisoara si nucsoara. Turnam si vinul si lasam pe foc micut cam 20-30 minute (atentie sa nu scada lichidul si sa se lipeasca de fund). Luam de pe foc si lasam la racit, dupa care adaugam si celelalte doua oua si amestecam bine. Ungem cu unt topit o tava de lucru si intindem foaia de aluat pe care o ungem si pe ea cu unt topit dupa care rasturnam din jumatate din cantitatea de cartofi, peste care punem carnea, iar ultimul strat cartofi din nou. Deasupra se toarna untul topit si restul de branza rasa. Dati la cuptorul bine incins si apoi pus la foc mediu pentru 40-45 de minute. Serviti preparatul caldut cu niste iaurt grecesc langa (se gaseste in Hypermarketuri de la firma Olympu).

Kali Orexi! Pofta Buna!

Mai multe retete de bucataria greceasca gasiti pe blogul Papa Gheorghiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise