Sardele la cuptor - Gavros fournou

O reteta delicioasa, perfecta pentru vara.

Sardele la cuptor - Gavros fournou

Ingrediente:

1 kg sardele,

4-5 rosii mari coapte date pe razatoare,

2 capatani de usturoi,

1/4 ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii,

sare si piper dupa gust,

patrunjel maruntit pentru garnisit si lamaie cui ii place.

Mod de preparare:

Se curata pestii, se scot intestinele si branhiile, se spala bine ( eu le-am taiat si capetele). Se unge o tava termorezistenta cu ulei se asaza pestisorii dati cu sare si piper bine pe toate partile, se pune usturoiul dat pe razatoare si rosiile. Se da la cuptor pt. 30 minute (primele 10 minute la foc mare dupa care la mediu pana la sfarsit) si se serveste cald preparatul, ornat cu patrunjel si cu lamaie alaturi, cu cartofi natur. Este bine venit un pahar de Retzina rece.

Kali Orexi!Pofta Buna!

Pana saptamana viitoare va astept si pe Papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine