O reteta delicioasa, perfecta pentru vara.

Ingrediente:

1 kg sardele,
4-5 rosii mari coapte date pe razatoare,
2 capatani de usturoi,
1/4 ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii,
sare si piper dupa gust,
patrunjel maruntit pentru garnisit si lamaie cui ii place.

Mod de preparare:

Se curata pestii, se scot intestinele si branhiile, se spala bine ( eu le-am taiat si capetele). Se unge o tava termorezistenta cu ulei se asaza pestisorii dati cu sare si piper bine pe toate partile, se pune usturoiul dat pe razatoare si rosiile. Se da la cuptor pt. 30 minute (primele 10 minute la foc mare dupa care la mediu pana la sfarsit) si se serveste cald preparatul, ornat cu patrunjel si cu lamaie alaturi, cu cartofi natur. Este bine venit un pahar de Retzina rece.

Kali Orexi!Pofta Buna!

Pana saptamana viitoare va astept si pe Papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Carmen Gherasim, 03 august 2013

    Imi plac foarte mult sardelele la cuptor.Merg si hamsiile pentru ca gavros in limba greaca inseamna hamsie.Pofta buna!