Spetzofai - tocana greceasca

Este un fel de mancare tipic pentru regiunea Pili (Pelion) a Greciei continentale. "În mitologia greacă , muntele Pelion (care a luat numele de la regele mitic Peleus , tatăl lui Ahile ), a fost patria lui Chiron Centaur, tutore al multor eroi antici greci, cum ar fi Jason , Ahile , Tezeu şi Heracles. " (sursa  Wikipedia, enciclopedia liberă - Pelion). Este foarte cerut iarna, fiind mult apreciat in tavernele de pe partiile de ski.

Spetzofai - tocana greceasca

Ingrediente pentru 4 persoane:

400 gr. carnati afumati, 2 ardei grasi diferit colorati,1 ardei capia verde, 1-2 ardei iuti (in functie de cat sunt de iuti si cat de iute va place), 3 cepe, o capatana de usturoi, un pahar mare de vin rosu, apa cam la fel, 3-4 rosii coapte taiate cubulete sau o cutie de rosii, o lingura pasta tomate, 2-3 foi de dafin , 1 lingurita oregano, 1/4 lingurita boabe de piper, sare marina neiodata dupa gust, ulei de masline cat este necesar.

Mod de preparare:

Incalzim intr-o tigaie adanca uleiul, perpelim putin carnatul taiat felii potrivite. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate grosolan si continuam calirea. Apoi adaugam si ardeiul cotinuand sa amestecam si sa calim.Cand toate sun imuiate bine adaugam si rosiile, apoi vinul si lasam sa se duca alcoolul. Adaugam apoi oregano,sare si piper, foile de dafin si apa si lasam la foc mic sa scada cam 25-30 minute amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Intre timp fierbem cartofii sau orezul dupa cum vrem sa servim. Servim preparatul cald cu un Tzipouro alaturi luat inainte ca sa creem calea libera si un pahar de vin alb sec (eu prefer retzina) in timp ce mancam ca sa alunece mai bine.

Kali Orexi!Pofta buna!

Ca intodeauna, va astept pentru alte si alte bunatati pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine pana la urmatoarea intalnire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise