Sufleu de dovlecei a la Papa Gheorghiu

Va prezentam o reteta greceasca delicioasa, sofisticata si usor de preparat. In limba greaca s-ar spune: "Kolokythas souflé tou Papas Gheorghiu".

Sufleu de dovlecei a la Papa Gheorghiu

Ingrediente:

4 dovlecei ,

100 gr. de unt ,

6 linguri de faina,

1/2 l lapte,

4 oua,

sare si piper dupa gust ,

1 nucsoara rasa,

1 lingura pesmet,

300 g feta maruntita

Mod de preparare:

Patru dovlecei se rad marunt; separat 100 gr. de unt se topeste, se adauga 6 linguri de faina si 1/2 . lapte; se fierbe la foc mic sa nu faca cocoloase, pana se ingroase. Dupa ce s-a racorit se adauga 4 galbenuse treptat mestecand continuu. In aceasta compozitie se adauga 300 gr. Fetta maruntita si dovleceii rasi Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara rasa .Se amesteca pana se omogenizeaza bine.La final , se adauga albusele batute spuma peste compozitia de mai , amestecand cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma de sticla termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se da la cuptorul incins la foc mediu si se tine aproximativ 40-45 minute depinde de cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata iar paiul pe care il bagam de control in compozitie iese uscat. Se serveste preparatul cald cu smantana sau mai dietetic cu iaurt .

Kali Orexi! Pofta buna!

Mai multe retete grecesti si nu numai gasiti pe papagheorghiu.blogspot.com si pe papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise