Sufleu de dovlecei a la Papa Gheorghiu

Va prezentam o reteta greceasca delicioasa, sofisticata si usor de preparat. In limba greaca s-ar spune: "Kolokythas souflé tou Papas Gheorghiu".

Sufleu de dovlecei a la Papa Gheorghiu

Ingrediente:

4 dovlecei ,

100 gr. de unt ,

6 linguri de faina,

1/2 l lapte,

4 oua,

sare si piper dupa gust ,

1 nucsoara rasa,

1 lingura pesmet,

300 g feta maruntita

Mod de preparare:

Patru dovlecei se rad marunt; separat 100 gr. de unt se topeste, se adauga 6 linguri de faina si 1/2 . lapte; se fierbe la foc mic sa nu faca cocoloase, pana se ingroase. Dupa ce s-a racorit se adauga 4 galbenuse treptat mestecand continuu. In aceasta compozitie se adauga 300 gr. Fetta maruntita si dovleceii rasi Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara rasa .Se amesteca pana se omogenizeaza bine.La final , se adauga albusele batute spuma peste compozitia de mai , amestecand cu o spatula. Compozitia se toarna intr-o forma de sticla termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se da la cuptorul incins la foc mediu si se tine aproximativ 40-45 minute depinde de cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata iar paiul pe care il bagam de control in compozitie iese uscat. Se serveste preparatul cald cu smantana sau mai dietetic cu iaurt .

Kali Orexi! Pofta buna!

Mai multe retete grecesti si nu numai gasiti pe papagheorghiu.blogspot.com si pe papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise