Supa de dovleac a la Mama

Va prezentam o supa de dovleac in stil grecesc, pe numele ei "Mamas soupa me nerokolokytha", dulceaga, inedita si delicioasa.

Supa de dovleac a la Mama

Ingrediente:

1 dovleac cam de 1 kg,

1 mar,

2 cartofi,

1 morcov,

1 ceapa alba,

1 lingurita oregano uscat,

cateva fire de menta taiate fin,

sare si piper dupa gust

Pentru garnisire branza rasa kefalograviera (sau Parmezan) si crutoane cu oregano si ulei de masline

Mod de preparare:

Curatam dovleacul de coaja groasa si-l taiem in bucati mai mici. Intr-o oala suficient de mare punem la fiert dovleacul, merele taiate in sferturi morcovul maruntit,cartofii si ceapa in sferturi, acoperim cu apa suficienta si fiebem pana ce toate ingredientele sunt moi.Cand s-au inmuiat bine legumele le pasam cu un blender de mana, mai adaugam apa daca este nevoie si dam intr-un clocot. Acum putem adauga oregano ,menta ,sare si piper dupa gust. Servim preparatul cald adaugand in farfurie branza rasa si crutoane. Dupa gust puteti adauga si o lingura doua de iaurt de oaie.

Kali Orexi! Pofta Buna!

Va astept pentru mai multe retete grecesti si nu numai dar toate delicioase pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise