Va prezentam o supa de dovleac in stil grecesc, pe numele ei "Mamas soupa me nerokolokytha", dulceaga, inedita si delicioasa.
Ingrediente:
1 dovleac cam de 1 kg,
1 mar,
2 cartofi,
1 morcov,
1 ceapa alba,
1 lingurita oregano uscat,
cateva fire de menta taiate fin,
sare si piper dupa gust
Pentru garnisire branza rasa kefalograviera (sau Parmezan) si crutoane cu oregano si ulei de masline
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja groasa si-l taiem in bucati mai mici. Intr-o oala suficient de mare punem la fiert dovleacul, merele taiate in sferturi morcovul maruntit,cartofii si ceapa in sferturi, acoperim cu apa suficienta si fiebem pana ce toate ingredientele sunt moi.Cand s-au inmuiat bine legumele le pasam cu un blender de mana, mai adaugam apa daca este nevoie si dam intr-un clocot. Acum putem adauga oregano ,menta ,sare si piper dupa gust. Servim preparatul cald adaugand in farfurie branza rasa si crutoane. Dupa gust puteti adauga si o lingura doua de iaurt de oaie.
Kali Orexi! Pofta Buna!
Va astept pentru mai multe retete grecesti si nu numai dar toate delicioase pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii