Va prezentam o supa de dovleac in stil grecesc, pe numele ei "Mamas soupa me nerokolokytha", dulceaga, inedita si delicioasa.
Ingrediente:

1 dovleac cam de 1 kg,
1 mar,
2 cartofi,
1 morcov,
1 ceapa alba,
1 lingurita oregano uscat,
cateva fire de menta taiate fin,
sare si piper dupa gust
Pentru garnisire branza rasa kefalograviera (sau Parmezan) si crutoane cu oregano si ulei de masline

Mod de preparare:

Curatam dovleacul de coaja groasa si-l taiem in bucati mai mici. Intr-o oala suficient de mare punem la fiert dovleacul, merele taiate in sferturi morcovul  maruntit,cartofii si ceapa  in sferturi, acoperim cu apa suficienta si fiebem pana ce toate ingredientele sunt moi.Cand s-au inmuiat bine legumele le pasam cu un blender de mana, mai adaugam apa daca este nevoie si dam intr-un clocot. Acum putem  adauga  oregano ,menta ,sare si piper dupa gust. Servim preparatul cald adaugand in farfurie branza rasa si crutoane. Dupa gust puteti adauga si o lingura doua de iaurt de oaie.

Kali Orexi! Pofta Buna!

Va astept pentru mai multe retete grecesti si nu numai dar toate delicioase pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto