Tarta cu fructe a la Mamagheorghiu

Ca in fiecare an de ziua mea am primit aceasta minunata tarta cu fructe, Mamagheorghius Tarta me Frouta, facuta cu fructe de sezon de catre sotia mea. Va dau si voua reteta sa va bucurati de ea. Spor la treaba si Kali epithia! – Succes!

Tarta cu fructe a la Mamagheorghiu

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 ou intreg,

galbenusul de la un ou rascopt,

120 gr. unt,

30 gr. zahar,

faina cat cuprinde;

Pentru crema:

3 oua,

6 linguri de zahar,

1/2 l lapte,

un capetel vanilie,

2 linguri faina sau zeamil;

Pentru ornat:

700 gr. fructe diverse,

gelatina.

Mod de preparare:

Galbenusul raspcopt se amesteca cu zaharul, oul intreg, untul inmuiat si faina pana se obtine un aluat care se poate modela cu mana. Intr-o tava cu diametrul de 35 cm se intinde pe fund si pe laterale, se inteapa cu furculita si se da la copt la foc mediu pana se face. Intre timp se pregateste crema din ouale frecate cu zahar si faina peste care se toarna laptele caldut. Se pune pe foc mestecand continuu pana se prinde pe lingura cand se ia de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se toarna peste coaja de tarta. Deasupra se asaza fructele dupa dorinta si in functie de anotimp, iar peste se toarna glazura facuta dintr-un plic de granule gelatina cu o lingura de zahar si un pahar de apa date in clocot. Se da la frigider peste noapte.

Kali Orexi!Pofta Buna

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de mine si va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise