Ca in fiecare an de ziua mea am primit aceasta minunata tarta cu fructe, Mamagheorghius Tarta me Frouta, facuta cu fructe de sezon de catre sotia mea. Va dau si voua reteta sa va bucurati de ea. Spor la treaba si Kali epithia! – Succes!
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 ou intreg,
galbenusul de la un ou rascopt,
120 gr. unt,
30 gr. zahar,
faina cat cuprinde;
Pentru crema:
3 oua,
6 linguri de zahar,
1/2 l lapte,
un capetel vanilie,
2 linguri faina sau zeamil;
Pentru ornat:
700 gr. fructe diverse,
gelatina.
Mod de preparare:
Galbenusul raspcopt se amesteca cu zaharul, oul intreg, untul inmuiat si faina pana se obtine un aluat care se poate modela cu mana. Intr-o tava cu diametrul de 35 cm se intinde pe fund si pe laterale, se inteapa cu furculita si se da la copt la foc mediu pana se face. Intre timp se pregateste crema din ouale frecate cu zahar si faina peste care se toarna laptele caldut. Se pune pe foc mestecand continuu pana se prinde pe lingura cand se ia de pe foc si se lasa la racorit, dupa care se toarna peste coaja de tarta. Deasupra se asaza fructele dupa dorinta si in functie de anotimp, iar peste se toarna glazura facuta dintr-un plic de granule gelatina cu o lingura de zahar si un pahar de apa date in clocot. Se da la frigider peste noapte.
Kali Orexi!Pofta Buna
Pana saptamana viitoare sa auzim numai de mine si va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii