Un desert perfect pentru vara, un tort cu capsune dupa o reteta greceasca. Iata cum obtineti acest deliciu:
Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua mari,
1 ceasca mare de ceai cu zahar,
1 ceasca mare de ceai cu lapte,
2 cani mari de ceai cu faina,
un picut de vanilie,
un praf de sare;
Pentru crema de umplere:
1 cutie de 450 de grame crema de branza,
75 gr. de unt,
350 gr. zahar pudra,
300 gr. capsuni proaspete
Mod de preparare:
Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer. Apoi se adaugă restul de ingrediente si se continua baterea la viteza medie pana ce sunt toate pe deplin încorporate. Puneti acest amestec intr-o forma de tort neaderenta de 23 cm diametru si puneti tava in cuptor unde coaceti la foc mediu pentru aproximativ 45-50 minute (faceti testul cu cutitul iar in cazul in care lama iese curata blatul este gata). Desfaceti forma de tort si puneti la racit blatul pe un platou.
Pasati capsunile pana devin pasta dar nu complet sa nu devina "suc" - si lasati-le in asteptare. Puneti intr-un castron restul de ingrediente si amestecati bine pana cand veti avea o crema groasa. Combinati acum cele doua compozitii turnand peste capsuni pe a doua si amestecati usurel cu o lingura de lemn.
Taiati aluatul in doua sau trei discuri. Ungeti fiecare disc in parte cu crema si puneti-le unul peste celalalt asigurandu-va ca pastrati suficienta crema si pentru a imbraca tortul intr-un strat gros. Ornati pe deasupra cu jumatati de capsuni.
Dati la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. La servit optional garnisiti cu frisca proaspat batuta. Daca aveti un platou cu capac, puteti sa va pastrati acest tort in frigider pentru cateva zile.
Kali Orexi!Pofta Buna!
Pana saptamana viitoare va astept cu si mai multe retete delicioase pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii