O noua reteta gustoasa à la Papa Gheorghiu.

Ingrediente:

10 oua, 
zahar cat greutatea a 10 oua intregi,
nuca la fel,
500 gr. unt,
200 gr. zahar pudra,
100 gr. cacao de buna calitate,
vanilie si rom dupa gust

Mod de preparare:

Foile: Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si se continua baterea pana nu curg din castronul rasturnat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu o lingura sau o spatula. Se pot inlocui 5 linguri cu pesmet foile ies la fel de gustoase dar mai putin friabile. Se coc din aceasta compozitie 4-5 foi pe hartie pergamentata unsa cu un si asezata pe tabla de copt.
Crema: Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si cacao. Apoi se tin pe Bain Marie pana cand se ingroasa si continuand mestecarea. Se racoreste dupa care se adauga vanilie si rom. Untul se freaca spuma si se adauga treptat peste compozitia anterioara. Cu aceasta crema se umplu folie si se imbraca tortul. Se da la rece cel putin o zi ca sa se patrunda foile. Se poate servi cu frisca proaspat batuta si alaturi cu un pahar de sampanie.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com cu alte retete delicioase.


Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Moga Irma, 12 octombrie 2015

    cred ca este foarte gustos

  • Fara foto

    Vanda Tarnu, 24 aprilie 2014

    Exceptional !

  • Fara foto

    Anca Enescu, 11 februarie 2014

    f bun