O noua reteta gustoasa à la Papa Gheorghiu.
Ingrediente:
10 oua,
zahar cat greutatea a 10 oua intregi,
nuca la fel,
500 gr. unt,
200 gr. zahar pudra,
100 gr. cacao de buna calitate,
vanilie si rom dupa gust
Mod de preparare:
Foile: Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si se continua baterea pana nu curg din castronul rasturnat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca cu o lingura sau o spatula. Se pot inlocui 5 linguri cu pesmet foile ies la fel de gustoase dar mai putin friabile. Se coc din aceasta compozitie 4-5 foi pe hartie pergamentata unsa cu un si asezata pe tabla de copt.
Crema: Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si cacao. Apoi se tin pe Bain Marie pana cand se ingroasa si continuand mestecarea. Se racoreste dupa care se adauga vanilie si rom. Untul se freaca spuma si se adauga treptat peste compozitia anterioara. Cu aceasta crema se umplu folie si se imbraca tortul. Se da la rece cel putin o zi ca sa se patrunda foile. Se poate servi cu frisca proaspat batuta si alaturi cu un pahar de sampanie.
Kali Orexi! Pofta buna!
Pana saptamana viitoare va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com cu alte retete delicioase.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii