Vitel in sos de bere cu garnitura de mere

O reteta inedita si gustoasa de la Papa Gheorghiu.

Vitel in sos de bere cu garnitura de mere

Ingrediente:

2 bucati de friptura de vitel potrivit de groase, 5 cepe, o lingura sanatoasa de mustar de Dijon, sare si piper dupa gust, 700 ml. bere neagra (cel mai bine merge cu bere belgiana Trapist sau cu englezeasca dar la fel de bine se potriveste si berea romaneasca) , un picut de ulei de masline, o lingura faina, 2 frunze de dafin, putin cimbru uscat sau verde dupa cum aveti.

Pentru garnitura 4 mere maricele, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 2 linguri zahar brun, o lingura de unt

Mod de preparare:

Prajiti foarte, foarte putin bucatile de carne pe amandoua fetele. Adaugati in sosul ramas niste ulei de masline si caliti ceapa pana se aureste si devine translucida fara a o arde insa. In acest moment adaugati berea, mustarul sarea si piperul si dati intr-un clocot, spre sfarsit adaugand,foile de dafin,cimbrul si faina. Adaugati apoi bucatile de carne si dati la cuptor pana se patrunde carnea bine, cel putin o ora. In acest timp faceti garnitura. Cojiti merele taiati-le in sferturi, scoateti partea cu semintele si puneti-le intr-o cratita cu untul si un pic de apa, adaugand si scortisoara si zaharul. Cand s-au imuiat bine faceti-le cu dosul furculitei un piureu. Serviti carnea cu sosul format si cu garnitura de mere.

Pofta buna!

Va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com pentru multe alte delicii culinare. Sa auzim numai de bine!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura