Prajitura cu portocala

Daca este sezonul portocalelor si le gasim pe toate tarabele, ar fi bine sa profitam de acest fruct minunat. Astazi va propun o reteta plina de culoare si care va aduce caldura in bucatarie.

Prajitura cu portocala

Ingrediente

Blat:

-100 gr unt

-150 gr zahar

-250 gr faina

-3 oua

50 ml lapte

-esenta porocala

-colorant rosu

-praf de copt

Crema:

-300 gr smantana

-150 gr zahar

-1 plic gelatina

-zeama de la 2 porocale mari

-250 ml frisca

-3 porocale decor

Crema 2

-200 ml frisca

70 gr zahar

-50 gr cacao

-100 gr ciocolata

Mod de preparare:

Se mixeaza ouale cu sare apoi se pune zaharul, untul topit, laptele, faina, esenta de porocale , colorant rosu si praf de copt. Se toarna compozitia in tava se coace 30 min.

Crema 1

Se bate smantana cu zaharul se pune sucul de la portocale . Gelatine se hidrateaza se topeste apoi se combina cu smantana. Frisca se bate bine si se amesteca cu smantana.

Crema 2

Se amesteca frisca cu zaharul, cacaoa, se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc se pune ciocolata rupta bucati , se amesteca pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca, se da la frigider sa se intareasca, apoi se bate cu mixerul.

Peste blat,( in tava) racit si insiropat cu suc de porocale, se pune jumate din crema 1 apoi crema 2 de ciocolata si restul din crema 1. Se taie felii de portocala curatate de coaja se pun peste prajitura apoi se face gelatina pentru tarte dupa instructiuni si se toarna peste porocale.

Se da la rece pentru 2-3 ore.

Mai multe retete gasiti pe blogul "Retete pentru incepatori si nu numai".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise