Pentru prima data am gatit linte si primul motiv pentru care am incercat asa bunatate e pentru calitatile ei: este o sursa bogata de fibre, are efecte benefice asupra sistemului digestiv si inimii si scade colesterolul. 

Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste Kırmızı Mercimek Çorbası, din cate am citit pe internet se gateste in mai multe feluri insa eu am ales-o pe acesta fara a fi ingrosate cu orez sau cartof...nu stiu dava varianta de preparare este cea pe care o prezint eu insa va pot spune cu siguranta ca e o bunatate.
 
In final, ca si o concluzie, va pot spune ca mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa repet reteta dar o sa incerc si altele ca sunt o multitudine de retete cu linte, atat rosie cat si verde.
 
Ingrediente:
-350 gr linte rosie
-1 ceapa mare
-2 morcovi
-1 rosie
-2,5 litri supa de pui(am facut in casa dar puteti pune si apa cu concentrat)
-1 lingura pasta de tomate
-ulei de masline
-menta uscata sau verde cum am folosit eu
-sare, piper 
-1 lingura de unt
 pentru o aroma mai puternica corinadru
 
Mod de preparare:
Legumele se curata, lintea se spala in cateva ape. Ceapa se taie marunt iar morovul se da prin razatoare , rosia se decojeste si se taie marunt. Se incinge putin ulei si o lingura de unt intr-un vas si se pune ceapa si morcovul, rosia si se soteaza putin pana cand se imoaie.
 
Se adauga pasta de tomate dupa care lintea si supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de ~25 min. Spre final se condimenteaza cu sare, pieper si corinandru macinat. Cand e gata se adauga menta tocata. 
 
Am servit-o cu putina boia iute deasupra.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dalut Augustin, 12 februarie 2016

    Super buna ,delicioasa

  • Fara foto

    Elena, 09 iulie 2015

    Este atat de buna, incat nu te mai saturi. Iti vine sa-ti pui oala in fata si sa mananci pana nu te mai poti ridica de pe scaun. Atentie! Lintea fierbe mult mai repede decat fasolea.

  • Fara foto

    Toader Raluca, 12 mai 2015

    Delicioasa, fetita mea este la dieta si nu are voie fasole uscata dar are voie linte.

  • Fara foto

    Laura Ionita, 07 martie 2015

    Multumesc acum ma apuc sa o gatesc.

  • Fara foto

    Valentina Popescu, 03 martie 2015

    Azi am gătit această delicioasa mancarica. O recomand tuturor celor care țin post și nu numai.

  • Fara foto

    Ramona Stanciu, 01 martie 2015

    O sa-o gatesc maine,mersi!!!!

  • Fara foto

    Virginia Georgescu, 17 noiembrie 2014

    Va multumesc pentru reteta,am sa o fac cit mai curind si am sa va spun cit este de buna.

  • Fara foto

    Ely's Page, 21 octombrie 2014

    f buna, am combinat un pic 2 retete, mie imi place deasupra cu patrunjel proaspat si crutoane, si e delicoasa , pur si simplu !! :)

  • Fara foto

    Bogdan Tarau, 18 martie 2014

    nooo bine

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O bunatate,eu folosesc de mult timp asa ceva (linte rosie,linte verde),ambele sunt o nebunie...