Traditia decorarii oualor dateaza inca de pe vremea grecilor si romanilor, cand acestea erau oferite cadou, fiind un semn al fecunditatii,echilbrului si al innoirii naturii.
 
Mai mult decat atat, vopsirea oualor de Paste s-a transformat intr-o adevarata arta, iar in Romania exista o varietate de ateliere de incondeiat oua.
 
 
 
Si pentru ca stim ca suntem multi care ne dorim oua deosebite pe masa de Sarbatori, insa nu avem talentul necesar pentru a le picta, ne-am gandit sa va impartasim 2 metode prin care se obtin niste oua speciale:
 
1. Oua multicolore
 
Fierbe pentru aproximativ 12-15 minute ouale.
Cel mai bine este sa folosim oua cu coaja alba, pentru ca vopseaua sa fie cat mai vizibila.
 
 Pentru colorare poti folosi atat variante naturale (precum sfecla rosie, portocalele sau ceapa rosie), vopselele din comert sau colorantul alimentar. Vezi aici cum poti vopsi ouale folosind ingrediente naturale.
 
Daca folositi vopsea din comert, nu uitati sa adaugati si otet in compozitie, pentru a ajuta vopseaua sa se prinda mai bine. 
 
Pentru obtinerea unui efect multicolor, puteti introduce oul in doua sau mai multe culori. Trebuie insa sa lasati vopseaua de pe ou sa se usuce inainte de a adauga o alta culoare.


 
Puteti folosi un creion cerat sau chiar ceara fierbinte daca doriti obtineti mici zone albe pe suprafata oului. Indepartati usor ceara dupa ce ajungeti la modelul dorit. Totul tine de imaginatie!
 
2. Oua crapate
 
Fierbe pentru 12-15 minute ouale, indiferent de culoarea cojii. Cand se racesc cat sa le poti tine in mana, foloseste spatele unei lingurite pentru a crea mici sparturi in ou. Aveti grija sa nu faceti crapaturi mari, astfel incat oul sa ramana fara coaja.

 
 Lasati ouale in vopsea pentru aproximativ 10 minute si raciti-le in apa rece. Lasati-le la uscat pe un prosop.
 
Cand se racesc, se transfera pe un platou.

 
Sursa articol: www.foodnetwork.ca

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Voichita Van, 24 aprilie 2016

    nu imi plac fara coaja !

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 13 aprilie 2015

    Constat ca , de la un timp ,se posteaza numai retete aiurite si de neconceput .A disparut seriozitatea ? Ce se intampla ?

  • Fara foto

    Aurelia Korber, 09 aprilie 2015

    plus vopseaua care penetreaza albusul.... si numai sanatoase nu sunt chimicalele alea

  • Fara foto

    Geta Georgette, 09 aprilie 2015

    si il mai mananci cu vopseaua aia in albus?! Eu nu.

  • Fara foto

    Iulia Mihai, 09 aprilie 2015

    Chiar asa,doar de asta le vopsim ,sa le ciocnim in Sfanta zi de Paste ,doar nu le facem sa decoram cu ele.

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 09 aprilie 2015

    Prostii ! Cu oul crapat , care mai e placerea ciocnitului ?