Cele mai simple metode de decorare ale oualor de Paste

Traditia decorarii oualor dateaza inca de pe vremea grecilor si romanilor, cand acestea erau oferite cadou, fiind un semn al fecunditatii,echilbrului si al innoirii naturii.   Mai mult decat atat, vopsirea oualor de Paste s-a transformat intr-o adevarata arta, iar in Romania exista o varietate de ateliere de incondeiat oua.      

Cele mai simple metode de decorare ale oualor de Paste

Si pentru ca stim ca suntem multi care ne dorim oua deosebite pe masa de Sarbatori, insa nu avem talentul necesar pentru a le picta, ne-am gandit sa va impartasim 2 metode prin care se obtin niste oua speciale:
1. Oua multicolore
Fierbe pentru aproximativ 12-15 minute ouale.
Cel mai bine este sa folosim oua cu coaja alba, pentru ca vopseaua sa fie cat mai vizibila.
Pentru colorare poti folosi atat variante naturale (precum sfecla rosie, portocalele sau ceapa rosie), vopselele din comert sau colorantul alimentar. Vezi aici cum poti vopsi ouale folosind ingrediente naturale.
Daca folositi vopsea din comert, nu uitati sa adaugati si otet in compozitie, pentru a ajuta vopseaua sa se prinda mai bine.
Pentru obtinerea unui efect multicolor, puteti introduce oul in doua sau mai multe culori. Trebuie insa sa lasati vopseaua de pe ou sa se usuce inainte de a adauga o alta culoare.

Puteti folosi un creion cerat sau chiar ceara fierbinte daca doriti obtineti mici zone albe pe suprafata oului. Indepartati usor ceara dupa ce ajungeti la modelul dorit. Totul tine de imaginatie!
2. Oua crapate
Fierbe pentru 12-15 minute ouale, indiferent de culoarea cojii. Cand se racesc cat sa le poti tine in mana, foloseste spatele unei lingurite pentru a crea mici sparturi in ou. Aveti grija sa nu faceti crapaturi mari, astfel incat oul sa ramana fara coaja.

Lasati ouale in vopsea pentru aproximativ 10 minute si raciti-le in apa rece. Lasati-le la uscat pe un prosop.

Cand se racesc, se transfera pe un platou.

Sursa articol: www.foodnetwork.ca
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor