Cupcakes de Paste

Ingrediente pentru aluatul de cupcake: ½ pahar făină albă (110 g), 110 g Rama Maestro,  ½ pahar zahăr fin (80 g),  2 ouă,  1 linguriță praf de copt, 1 linguriță extract de vanilie sau esență de vanilie   

Cupcakes de Paste

Ingrediente cremă pentru cupcakes: 150 g Rama Maestro Savoare de Unt , ¾ pahar zahăr pudră (100 g), 40 g ciocolată albă, 2 lingurițe de zeamă de lămâie

Decorațiuni pentru cupcakes: Ouă de ciocolată colorate

Mod de preparare cupcakes:

1. Frecați bine Rama Maestro cu zahărul până ce capătă o consistență pufoasă și deschisă la culoare. Adăugați rând pe rând ouăle, amestecând în continuare. 2. Adăugați în compoziție făina, împreună cu praful de copt și extractul de vanilie, și amestecați până ce obțineți o compoziție omogenă. 3. Pregătiți tava pentru brioșe, punând hârtiile de brioșe în formele speciale sau folosiți niște forme de brioșe din silicon. Apoi, umpleți-le 3/4 cu amestecul obținut. Coaceți pentru aproximativ 20 de minute la 180° C, până ce se rumenesc ușor. Scoateți-le din forme, apoi lăsați-le să se răcească.

Pregătire cremă:
1. Topiți ciocolata albă la bain marie. 2. Folosind mixerul, amestecați Rama Maestro Savoare de Unt cu zahărul pudră și zeama de lămâie. Când capătă o consistență cremoasă, adăugați și ciocolata albă topită. Amestecați până ce obțineți o compoziție omogenă. 3. Decorați fiecare cupcake de Paște cu crema obținută și cu ouăle de ciocolată. Ornarea cu cremă se poate face folosind un dispozitiv seringă, un poș sau o lingură.

Bucură-te din plin de cupcake delicios, alaturi de cei dragi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise