Aceasta reteta este din nordul Italiei. Aubergine parmigiana inseamna vinete cu parmezan. Reteta este simplu de gatit, iar combinatia dintre vinete si sosul de rosii e perfecta. Parmezanul si pesmetul sunt cele care invelesc compozitia si in timpul cat stau in cuptor ele devin crocante. Parmezanul se poate inlocui si cu alte feluri de branza cu gust intepator.

Ingrediente

4 portii

    3 vinete
    1 ceapa
    1 catel de usturoi
    1 lingurita oregano
    1 lingurita busuioc
    1×200 g conserva de rosii
    ulei de masline extra virgin
    sare de mare si piper negru proaspat macinat
    otet de vin rosu
    8 linguri mari de parmezan
    4 linguri de pesmet

Mod de preparare

Se curata vinetele de tulpina, se spala si se taie felii nu prea subtiri, dupa care se calesc pe ambele parti aprox. 5 min.

Intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul taiate marunt. Dupa 3 minute, puneti si rosiile si condimentati cu busuioc, dupa 10 min. adaugati putin otet de vin rosu, sare si piper.

Intr-un vas rezistent la caldura, turnati putin din sosul de rosii, apoi puneti felii de vinete si parmezan. Continuati procedeul si incheiati cu pesmet si parmezan.

Introduceti in cuptor, la 180 grade C, pentru aproximativ 40 min.

Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~



Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    lacramioara (Bucatar) , 10 decembrie 2010

    Aceasta reteta este foarte buna. Se mai poate face si in felul urmator: vinete dupa ce sunt taiate, se pot face ca snitele(date prin ou si pesmet), apoise pun ca la reteta de mai sus.Facultativ se poate adauga si mozzarela si mai ales la ultimul strat / deasupra. Va spun, este o minunatie .Incercati

  • catalina

    catalina (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2010

    reteta asta nu este de post !mie mi-au trimis-o ca si cand ar fi.oricum arata minunat .o s-o incerc.