Aubergine parmigiana

Aceasta reteta este din nordul Italiei. Aubergine parmigiana inseamna vinete cu parmezan. Reteta este simplu de gatit, iar combinatia dintre vinete si sosul de rosii e perfecta. Parmezanul si pesmetul sunt cele care invelesc compozitia si in timpul cat stau in cuptor ele devin crocante. Parmezanul se poate inlocui si cu alte feluri de branza cu gust intepator.

Aubergine parmigiana

Ingrediente

4 portii

3 vinete

1 ceapa

1 catel de usturoi

1 lingurita oregano

1 lingurita busuioc

1×200 g conserva de rosii

ulei de masline extra virgin

sare de mare si piper negru proaspat macinat

otet de vin rosu

8 linguri mari de parmezan

4 linguri de pesmet

Mod de preparare

Se curata vinetele de tulpina, se spala si se taie felii nu prea subtiri, dupa care se calesc pe ambele parti aprox. 5 min.

Intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa si usturoiul taiate marunt. Dupa 3 minute, puneti si rosiile si condimentati cu busuioc, dupa 10 min. adaugati putin otet de vin rosu, sare si piper.

Intr-un vas rezistent la caldura, turnati putin din sosul de rosii, apoi puneti felii de vinete si parmezan. Continuati procedeul si incheiati cu pesmet si parmezan.

Introduceti in cuptor, la 180 grade C, pentru aproximativ 40 min.

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise