Aceasta este o reteta inspirata de la Jamie Oliver.
Cartofii noi au un gust diferit fata de cei obisnuiti, deci nu mai trebuie sa depunem prea mare efort pentru ca mancarea sa aiba un gust incredibil. Rosiile coapte, zemoase merg perfect cu cartofii.

Ingrediente:
  • cartofi noi (mici)
  • rosii
  • usturoi (mult)
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru

Mod de preparare:

Puneti cartofii curatati la fiert si lasati-i pana cand s-au fiert aproape de tot. Apoi puneti-i intr-un vas mare si cu degetul sau o lingura apasati cartofii astfel incat sa se crape putin, nu e nevoie sa ii taiati. Pastrati apa in care s-au fiert. Rosiile le intepati cu un cutit (pentru ca coaja sa vina usor jos de pe ele) pe urma le puneti in apa fierbinte in care s-au fiert cartofii si le lasati cateva minute, indepartati coaja si le puneti peste cartofi, turnati ulei de masline, sare, piper negru proaspat macinat si miscati vasul in asa fel incat condimentul sa ajunga peste tot, puneti cartofii pe o tava si asezati rosiile printre cartofi. Usturoiul nu se curata, trebuie doar sa il apasati cu latul unui cutit pentru a se crapa putin si se pune peste cartofi, eu folosesc de obicei de la 10 catei de usturoi in sus. Depinde cati cartofi sunt.
Incalziti cuptorul la 180 °C si introduceti tava pentru 40 min.




Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    Este exact pe gustul meu...Gustos si sanatos...

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Foarte interesanta reteta...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Au un aspect deosebit sigur ii voi incerca!

  • Articook

    Reteta (Maestru bucatar) , 31 august 2010

    ma bucur ca ti-au placut!:) incearca odata sa lasi o rosie intreaga sa vezi ce aroma are dupa ce sta 40 min. in cuptor.

  • Fara foto

    Bianca Mateescu (Maestru bucatar) , 31 august 2010

    Chiar i-am incercat! Sunt foarte buni:). Doar ca eu am maruntit putin rosiile.