Painea aceasta e un fel de paine indiana, Navajo. Dar putin diferita, Navajo e prajita in ulei iar aceasta se poate face pe gratar sau pe plita si e putin mai groasa. Poti sa o servesti cu orice, cu o salata, impreuna cu o supa sau cum am facut eu, cu gratar de pui si cascaval. Iar daca nu vrei sa mananci carne, pregateste o omleta buna pe care sa o servesti cu painea Navajo.

Ingrediente:
  • 600g faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita condimente din plante uscate {patrunjel, rozmarin, cimbru}
  • 6 linguri de ulei
  • 150 ml apa calda

Mod de preparare:

Din aceasta compozitie ies 10 bucati.
Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi}
Adauga uleiul {se poate folosi ulei de masline sau de floarea soarelui}, amesteca si pe urma fa in mijloc un loc cu o lingura pentru a turna apa. Cu o furculita ia incet din faina de pe margini, continua sa amesteci pana cand se formeaza o compozitie omogena.
Dupa ce devine tare aluatul, ia-l din vas si framanta-l cu mana pe o suprafata din lemn, data cu faina.
Daca aluatul e prea moale, adauga putina faina sau apa daca e prea tare.
Dupa vreo 5 min. dupa ce e bine framantat, pune aluatul inapoi in vas si acopera-l cu un prosop.
Lasa-l 15 minute sa stea la cald.
Apoi imparte aluatul in 10 parti egale, si framanta fiecare bucata de forma unei mingi.
Da-te cu putin ulei pe palme si modeleaza aluatul, pana cand este gros de 1 cm.
Pune o tigaie de clatite la incalzit, sau una care e mai groasa. Si pune painile la prajit, nu trebuie sa folosesti ulei.
Prajeste-le pe ambele parti la fel, painile sunt gata cand s-au copt si in interior. Eu le-am lasat la foc mic mai mult de 10 min. E important sa folosesti o tigaie buna pentru a nu se arde, iar daca se prajesc lent si la foc mic, se vor coace si in interior.
Se servesc calde, sau se pot reincalzi.

Pentru gratarul de pui e nevoie se sare si piper pentru a condimenta pieptul de pui felii, apoi puneti 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie de gratar si prajiti puiul pe ambele parti pana cand are o culoare aurie.
Se taie o paine Navajo in doua, apoi pune puiul si o felie de cascaval si se serveste imediat.




Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~



Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Raluca Buzoianu

    Raluca Buzoianu (Chef de cuisine) , 10 mai 2013

    Le-am incercat de cateva ori, sunt extrem de gustoase. A fost necesar sa pun mai multa apa decat este specificat aici. Daca le preferati crocante, intindeti coca mai mult. In acest caz atentie sa nu se arda!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

    O sa incerc negresit reteta ta...Arata super bine ... Eu nu folosesc praf de copt,framant in schimb aluatul cam multisor si iese ceva asemanator...

  • Fara foto

    Lulu (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2010

    Pare pufoasa si aromata, o voi incerca in seara asta. Pun pariu ca va merge de minune si la micul dejun, incalzita si unsa cu putin unt!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Arata minunat.