Painea aceasta e un fel de paine indiana, Navajo. Dar putin diferita, Navajo e prajita in ulei iar aceasta se poate face pe gratar sau pe plita si e putin mai groasa. Poti sa o servesti cu orice, cu o salata, impreuna cu o supa sau cum am facut eu, cu gratar de pui si cascaval. Iar daca nu vrei sa mananci carne, pregateste o omleta buna pe care sa o servesti cu painea Navajo.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Din aceasta compozitie ies 10 bucati.
Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi}
Adauga uleiul {se poate folosi ulei de masline sau de floarea soarelui}, amesteca si pe urma fa in mijloc un loc cu o lingura pentru a turna apa. Cu o furculita ia incet din faina de pe margini, continua sa amesteci pana cand se formeaza o compozitie omogena.
Dupa ce devine tare aluatul, ia-l din vas si framanta-l cu mana pe o suprafata din lemn, data cu faina.
Daca aluatul e prea moale, adauga putina faina sau apa daca e prea tare.
Dupa vreo 5 min. dupa ce e bine framantat, pune aluatul inapoi in vas si acopera-l cu un prosop.
Lasa-l 15 minute sa stea la cald.
Apoi imparte aluatul in 10 parti egale, si framanta fiecare bucata de forma unei mingi.
Da-te cu putin ulei pe palme si modeleaza aluatul, pana cand este gros de 1 cm.
Pune o tigaie de clatite la incalzit, sau una care e mai groasa. Si pune painile la prajit, nu trebuie sa folosesti ulei.
Prajeste-le pe ambele parti la fel, painile sunt gata cand s-au copt si in interior. Eu le-am lasat la foc mic mai mult de 10 min. E important sa folosesti o tigaie buna pentru a nu se arde, iar daca se prajesc lent si la foc mic, se vor coace si in interior.
Se servesc calde, sau se pot reincalzi.
Pentru gratarul de pui e nevoie se sare si piper pentru a condimenta pieptul de pui felii, apoi puneti 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie de gratar si prajiti puiul pe ambele parti pana cand are o culoare aurie.
Se taie o paine Navajo in doua, apoi pune puiul si o felie de cascaval si se serveste imediat.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii