Orez in lapte ca desert sau servit la cina. E usor de facut si interesant de pregatit pentru ca putem folosi multe topping-uri care se potrivesc acestui gen de mancare.



Ingrediente:
  • orez
  • lapte
  • fructe uscate {stafide, prune}
  • scotisoara
  • zahar

Mod de preparare:
Se incepe cu fierberea orezului in lapte. La o cana de orez se pun trei cani de lapte. Se poate folosi orez cu bob rotund sau cu bob lung, ca si cel din fotografii. Se adauga in timpul fierberii cateva linguri de zahar si un praf de sare. La sfarsit, inainte de a-l lua de pe foc, se pune o mana de stafide, puneti pe masa tot felul de fructe uscate sau dulceata de fructe pentru a se servi impreuna cu orezul, deasupra am pus sirop de artar si scortisoara.




Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~




Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gabriela Stase, 02 februarie 2016

    nu se pune ulei?

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    o bunatate!

  • Fara foto

    cookaholic (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2010

    MMM, ce buna idee cu ouale, Edith! Ia sa testam :)

  • Fara foto

    edith aldea (Bucatar) , 10 septembrie 2010

    Desert foarte apreciat in familia mea. Cind este gata se pot adauga 2 oua batute si de pus la cuptor ptr, 15 minute -este o budinca gustoasa Se poate servi cu dulceata POFTA BUNA

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Un desert usor si tare,tare gustos...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

    Hmmmmmmmmm ce mult imi place !!! Intr-adevar este bine venit ca desert sau ca o cina usoara. Mie imi place sa pun in laptele care fierbe, zahar vanilat dar numai la sfarsit sa nu intareasca orezul( atunci adaug si zaharul tos daca e cazul...)