Reteta aceasta este una mai speciala pentru ca am folosit cele mai bune paste, cu ou. Si pentru ca in aceasta reteta pastele au fost cele care au jucat rolul principal, mi-a fost destul de usor sa aleg si restul ingredientelor care sa mearga bine impreuna. Varza de bruxelles se poate inlocui si cu mazare sau spanac tocat. Ideea e sa alegi niste paste de buna calitate si inca doua, trei ingrediente, care puse la un loc vor face din nou o masa deosebita.
Ingrediente:
400 g paste
1 cana lapte
350 g varza de bruxelles
150 g cascaval
sare si piper
1 lingura unt
100 ml smantana lichida
1 ceapa, taiata marunt
Mod de preparare:
Puneti apa la fiert cu putina sare si 1 lingura de ulei. Cand fierbe adaugati pastele si amestecati din cand in cand.
Fierbeti varza de bruxelles in apa cu putina sare, dupa aprox. 15 min. cand a devenit destul de moale, (verificati cu o furculita) scurgeti bine de apa si stropiti cu putin zeama de lamaie.
Taiati ceapa si caliti-o in putin unt, adaugati smantana si laptele. Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si condimentati cu sare si piper.
Asezati pastele intr-o tava mai mare si turnati sosul de lapte si smantana peste ele. Apoi puneti varza de bruxelles si bucatele de cascaval.
Introduceti in cuptorul incalzit la 250 C pentru 10 minute.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu