Reteta aceasta este una mai speciala pentru ca am folosit cele mai bune paste, cu ou. Si pentru ca in aceasta reteta pastele au fost cele care au jucat rolul principal, mi-a fost destul de usor sa aleg si restul ingredientelor care sa mearga bine impreuna. Varza de bruxelles se poate inlocui si cu mazare sau spanac tocat. Ideea e sa alegi niste paste de buna calitate si inca doua, trei ingrediente, care puse la un loc vor face din nou o masa deosebita.
Ingrediente:
400 g paste
1 cana lapte
350 g varza de bruxelles
150 g cascaval
sare si piper
1 lingura unt
100 ml smantana lichida
1 ceapa, taiata marunt
Mod de preparare:
Puneti apa la fiert cu putina sare si 1 lingura de ulei. Cand fierbe adaugati pastele si amestecati din cand in cand.
Fierbeti varza de bruxelles in apa cu putina sare, dupa aprox. 15 min. cand a devenit destul de moale, (verificati cu o furculita) scurgeti bine de apa si stropiti cu putin zeama de lamaie.
Taiati ceapa si caliti-o in putin unt, adaugati smantana si laptele. Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si condimentati cu sare si piper.
Asezati pastele intr-o tava mai mare si turnati sosul de lapte si smantana peste ele. Apoi puneti varza de bruxelles si bucatele de cascaval.
Introduceti in cuptorul incalzit la 250 C pentru 10 minute.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii