Pumpkin Pie - Tarta cu dovleac

Aceasta tarta cu dovleac este foarte consistenta. Nu e greu de gatit, trebuie doar sa ai rabdare o ora, doua, sa se coaca bine dovleacul. Aluatul este cel pe care l-am folosit si la tarta rustica cu pere.

Pumpkin Pie - Tarta cu dovleac

Ingrediente aluat

200 g faina

3 linguri zahar

1/2 lingurita sare

140 g unt rece, taiat bucatele

1 galbenus mare

Ingrediente umplutura

1 dovleac de placinta

1 lingurita ghimbir macinat

1 lingurita scortisoara

6 linguri zahar

3 oua

200 ml smantana

Mod de preparare

Dovleacul se taie felii si se pune in cuptorul incalzit la 190°C pentru aprox. 40 min. dupa care se mai lasa daca nu este destul de copt, pana la max. 90 min.

Pregatiti foaia de aluat pana cand dovleacul este la cuptor.

Amesteca faina impreuna cu zaharul, sarea si untul. Folosind degetele combina ingredientele cu untul in asa del incat se se formeze o textura ca si cea a pesmetului. Apoi adauga galbenusul si framanta aluatul cu mana pana cand se combina tot si are o textura de aluat.

Acopera aluatul si pune-l la rece pentru 30-40 min.

Preincalzeste cuptorul la 190°C sau treapta 5 pentru cuptorul pe gaz. Intinde aluatul cu sucitorul pana cand capata o forma rotunda si aseaza-l in tava.

Pune-l la cuptor pentru 20 min, fara sa pui inca umplutura.

Pana cand e gata, pregateste umplutura de dovleac.

Ia pe rind feliile de dovleac (dupa ce acesta s-a racit) si cu o furculita sau o lingura scoate miezul cu grija, daca se intampla sa se rupa bucatele din coaja, nu iti face griji pentru ca nu va afecta reteta. Asa se intampla daca coacem dovleacul mai mult timp. Ar trebui sa obtii aprox. 600 g dovleac pe care il amesteci cu ghimbir si scortisoara. Adauga si 2, 3 linguri de zahar (in functie de cat de dulce este dovleacul) si ouale. Amestecati bine compozitia cu ajutorul mixerului. La sfarsit adaugati si smantana.

Pe cand terminati umplutura, tava din cuptor ar trebui sa fie gata asa ca puteti turna compozitia peste aluat si sa mai lasati tarta in cuptor pentru inca 45 min.

Serviti tarta dupa ce s-a racit putin.

Pofta buna!

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise