Aceasta salata de cartofi este una din preferatele mele, m-am inspirat de la Jamie. Am folosit un alt tip de somon afumat, dar oricum este foarte buna si super rapida. Mai ales daca nu gatesti prea des si vrei sa faci o masa reusita, acest fel de mancare nu are de ce sa nu iasa perfect atita timp cat folosesti ingredientele cele mai bune.
4 portii
Ingrediente
Mod de preparare
Daca folositi cartofi noi se spala cu un burete dur pentru a indeparta coaja. Daca nu se curata de tot. Daca sunt prea mari cartofii taiati-i in mai multe bucati, astfel incat sa fie toti de aceasi dimensiune.
Fierbeti cartofii aproximativ 20 de minute in apa cu putina sare.
Intr-un vas mare amestecati uleiul de masline, otetul, zeama de lamaie si mararul maruntit. Dupa ce s-au scurs cartofii de apa se pun in acelasi vas cu sosul obtinut si se amesteca bine. Condimentati cu sare si piper.
Asezati pe un platou somonul apoi cartofii si din loc in loc puneti cate o lingura de smantana.
Nu va mai ramane decat sa puneti platoul pe masa impreuna cu un bol de smantana.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu