Aceasta salata simpla are un gust aparte, combinatia de rosii cerry, foarte dulci si otetul de vin rosu, putin acrisor este perfecta. Se poate servi la pranz sau la cina, foarte important este sa se foloseasca ciabatta, care este si ea foarte aromata avand in compozitie rosii si masline.
Ingrediente:
rosii cerry, galbene si rosii
paine ciabatta, taiata cubulete
o ceapa rosie, taiata marunt
ciolan presat, taiat felii subtiri
sare de mare grunjoasa
piper negru proaspat macinat
otet de vin rosu
ulei de masline extra virgin
busuioc
Mod de preparare:
Rosiile se taie in doua, ciabatta se taie cubulete iar sunca fasii, se pun intr-un vas mare de salata, apoi se adauga ceapa maruntita.
Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se adauga uleiul de masline si otetul de vin rosu. Cantitatea de uleiul de masline trebuie sa fie de 3 ori mai mare decat cantitatea de otet de vin rosu folosita.
Se amesteca toate ingredientele si se serveste imediat. Pofta buna!
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu