Shaorma mexicana cu pui

Shaorma mexicana este bineinteles putin iute. Toate aromele din aceasta reteta sunt esentiale. E foarte important sa se marineze puiul inainte de al gati, astfel toata shaorma va avea un gust intens. Avocado trebuie sa fie bine copt pentru a putea prepara usor sosul, daca nu este moale se razuieste cat mai marunt.

Shaorma mexicana cu pui

Pentru 4 portii

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 bucati de piept de pui, fara piele si dezosate
  • 1 lingurita boia dule
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lime
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 buc. lipii

Ingrediente sos avocado

  • 150 ml smantana
  • 1 avocado
  • sare, piper
  • o ceapa verde taiata marunt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100g cascaval razuit

Ingrediente salata cherry

  • 1/2 ardei iute
  • 10-15 rosii cherry
  • 1/2 lingurita coriandru
  • sare, piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Se taie ardeiul rosu fasii subtiri, apoi ceapa in doua si pe urma felii. Puiul se taie tot fasii subtiri de marimea ardeiului. Se pun toate intr-un bol impreuna cu restul condimentelor (chimen, boia, sare, piper). Stoarceti zeama de lamaie si turnati putin ulei de masline, amestecati bine, acoperiti si puneti la rece cel putin 15 min.

Intre timp pregatiti salata de rosii. Taiati rosiile cherry in doua, si pe urma felii subtiri. Maruntiti ardeiul iute si puneti-le intr-un bol. Peste presarati coriandru si turnati ulei de masline si zeama de lamaie. Apoi condimentati cu sare si piper.

Pentru a prepara sosul de avocado pregatiti un bol. Curatati fructul de avocado, taiati-l in doua si scoateti samburele. Apoi cu ajutorul unei furculite pisati avocado pana cand se formeaza o pasta. Adaugati zeama de la lamaie, ceapa verde taiata marunt, smantana, cascavalul razuit si amestecati bine. Condimentati cu sare si piper.

Intr-o tigaie de teflon, puneti putin ulei de masline si adaugati puiul impreuna cu ardeiul. Amestecati din cand in cand, lasati la prajit 8-10 min. pana cand puiul e bine facut.

Pregatiti pe o farfurie lipiile si serviti shaorma imediat dupa ce ati terminat-o.

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise