
Ingrediente
2 morcovi intregi, curatati
1 patrunjel intreg, curatat
1 ceapa galbena, maruntita
1 felie telina, maruntita
aprox. 600 ml apa
2 maini de ciuperci intregi, curatate
200 ml lapte
sare si piper
1 lingurita faina
1 lingurita zeama de lamaie
ulei de masline
paine prajita
Mod de preparare
Intr-o oala de supa, puneti putin ulei de masline si caliti ceapa impreuna cu telina. Adaugati si ciupercile si amestecati, dupa 3 min. adaugati faina, amestecati si turnati apa fierbinte.
Adaugati legumele, sarati si lasati la fiert pentru aproximativ 20 min.
Cand legumele sunt fierte, indepartati-le cu o furculita. Apoi separati zeama de ciuperci, si pisati ciupercile intr-un blender.
Amestecati ciupercile pasta cu zeama in care au fiert si adaugati laptele. Lasati sa dea un clocot si apoi condimentati supa crema cu piper si sare, usturoi si lamaie.
Serviti cu paine prajita, taiata cubulete.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 2 comentarii
-
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 august 2012
Am pregatit aceasta supa crema si a fost savurata de membrii familiei mele ! Felicitari !
Nico, 09 noiembrie 2016
In loc de faina cred ca se pot pune cartofi in supa si apoi se paseaza pt a ingrosa zeama.si eu pun si putin usturoi cu 5 min inainte de a opri.