Aceasta reteta traditionala de tarta cu mure si mar pe langa faptul ca este un desert perfect pentru orice ocazie, se prepara foarte simplu si se potriveste in acest sezon.
Fructele din interiorul tartei se combina perfect si, cand tarta e gata, ele devin moi, invelite intr-un sirop dulce.
6-8 portii

Ingrediente aluat
:
150 g (2 cups) faina
100 g (1/4 cup) zahar
un praf de sare
170 g unt rece taiat cubulete
2 galbenusuri mari amestecate cu 3 linguri de apa

Ingrediente umplutura:
750 g mure
750 g mere, curatate si taiate in bucatele
100 g zahar granulat
35 g faina
1 galbenus mare amestecat cu o lingura de apa
putin zahar pentru a presara pe deasupra

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul taiat cubulete si se freaca cu mainile pana cand se formeaza o compozitie cu textura pesmetului.
Apoi se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se framanta 4,5 minute dupa care se infasoara cu o folie de plastic si se pune la rece timp de 20 minute.

Intre timp amestecati ingredientele pentru umplutura. Merele curatate si taiate bucatele, murele, zaharul granulat si faina.
Dupa ce scoateti aluatul de la rece asteptati 10 minute inainte sa incepeti sa-l intindeti. Impartiti aluatul in 3 parti egale si folositi 2 parti pentru aluatul care vine pus in tava iar restul pentru fasiile de pe deasupra.



Pregatiti o tava rotunda cu diametrul de aprox. 22 cm si incepeti sa intindeti foaia de aluat astfel incat sa formeze un disc, putin mai mare decat dimensiunea tavii, aprox. de 27 cm. Asezati aluatul in tava astfel incat acesta sa acopere si pe peretii tavii, taiati surplusul de aluat si asezati fructele in interior. Presarati zahar granulat pe deasupra.Puneti cuptorul la incalzit la 180°C.

Din aluatul care a ramas intindeti inca o foaie rotunda apoi taiati fasii de aluat si acoperiti fructele dintr-un capat in altul. Inainte de o baga in cuptor se amesteca un galbenus cu o lingura de apa si cu o pensula ungeti fasiile de aluat.



Lasati la cuptor 45 min. sau maxim 60 min. pana cand tarta este bine coapta pe deasupra.

Inainte de a o servi se lasa la racit. Pofta buna!

Mai multe retete si fotografii pe site-ul Dika Pascu ~




Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    roxanasimona (Bucatar) , 28 octombrie 2010

    Am gasit forma de tarta din aceasta la Auchan doar ca transparenta si la 20 RON. A iesit super la cuptor, doar ca eu am mai adaugat putina faina cat sa iese aluatul mai consistent, asa ca nu a zemuit compozitia ca in aceste poze. Cred ca untul continut este responsabil cu prospetimea ei... zic asta pt ca dupa 5 zile din care ultimele 2 la frigider inca este moale si gustos aluatul, nu se intareste. Aceasta reteta de aluat il voi folosi cu varf si indesat de acum incolo! :-D

  • Articook

    Reteta (Maestru bucatar) , 10 octombrie 2010

    Salut, forma de tarta nu am cumparat-o din romania:( deci nu stiu unde ai gasi identic din aceasta... ce ar putea sa o inlocuiasca este una de metal, din acelea am mai vazut prin magazine.

  • Fara foto

    roxanasimona (Bucatar) , 01 octombrie 2010

    Arata foarte bine! O intrebare: de unde gasesc tava din aceasta?! Arata si ea f bine! Multzu' Roxana