Tarta cu mure si mar

Aceasta reteta traditionala de tarta cu mure si mar pe langa faptul ca este un desert perfect pentru orice ocazie, se prepara foarte simplu si se potriveste in acest sezon. Fructele din interiorul tartei se combina perfect si, cand tarta e gata, ele devin moi, invelite intr-un sirop dulce.

Tarta cu mure si mar

6-8 portii

Ingrediente aluat:

150 g (2 cups) faina

100 g (1/4 cup) zahar

un praf de sare

170 g unt rece taiat cubulete

2 galbenusuri mari amestecate cu 3 linguri de apa

Ingrediente umplutura:

750 g mure

750 g mere, curatate si taiate in bucatele

100 g zahar granulat

35 g faina

1 galbenus mare amestecat cu o lingura de apa

putin zahar pentru a presara pe deasupra

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul taiat cubulete si se freaca cu mainile pana cand se formeaza o compozitie cu textura pesmetului.

Apoi se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se framanta 4,5 minute dupa care se infasoara cu o folie de plastic si se pune la rece timp de 20 minute.

Intre timp amestecati ingredientele pentru umplutura. Merele curatate si taiate bucatele, murele, zaharul granulat si faina.

Dupa ce scoateti aluatul de la rece asteptati 10 minute inainte sa incepeti sa-l intindeti. Impartiti aluatul in 3 parti egale si folositi 2 parti pentru aluatul care vine pus in tava iar restul pentru fasiile de pe deasupra.

Pregatiti o tava rotunda cu diametrul de aprox. 22 cm si incepeti sa intindeti foaia de aluat astfel incat sa formeze un disc, putin mai mare decat dimensiunea tavii, aprox. de 27 cm. Asezati aluatul in tava astfel incat acesta sa acopere si pe peretii tavii, taiati surplusul de aluat si asezati fructele in interior. Presarati zahar granulat pe deasupra.Puneti cuptorul la incalzit la 180°C.

Din aluatul care a ramas intindeti inca o foaie rotunda apoi taiati fasii de aluat si acoperiti fructele dintr-un capat in altul. Inainte de o baga in cuptor se amesteca un galbenus cu o lingura de apa si cu o pensula ungeti fasiile de aluat.

Lasati la cuptor 45 min. sau maxim 60 min. pana cand tarta este bine coapta pe deasupra.

Inainte de a o servi se lasa la racit. Pofta buna!

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise