Aceasta reteta traditionala de tarta cu mure si mar pe langa faptul ca este un desert perfect pentru orice ocazie, se prepara foarte simplu si se potriveste in acest sezon. Fructele din interiorul tartei se combina perfect si, cand tarta e gata, ele devin moi, invelite intr-un sirop dulce.
6-8 portii
Ingrediente aluat:
150 g (2 cups) faina
100 g (1/4 cup) zahar
un praf de sare
170 g unt rece taiat cubulete
2 galbenusuri mari amestecate cu 3 linguri de apa
Ingrediente umplutura:
750 g mure
750 g mere, curatate si taiate in bucatele
100 g zahar granulat
35 g faina
1 galbenus mare amestecat cu o lingura de apa
putin zahar pentru a presara pe deasupra
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul taiat cubulete si se freaca cu mainile pana cand se formeaza o compozitie cu textura pesmetului.
Apoi se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se framanta 4,5 minute dupa care se infasoara cu o folie de plastic si se pune la rece timp de 20 minute.
Intre timp amestecati ingredientele pentru umplutura. Merele curatate si taiate bucatele, murele, zaharul granulat si faina.
Dupa ce scoateti aluatul de la rece asteptati 10 minute inainte sa incepeti sa-l intindeti. Impartiti aluatul in 3 parti egale si folositi 2 parti pentru aluatul care vine pus in tava iar restul pentru fasiile de pe deasupra.
Pregatiti o tava rotunda cu diametrul de aprox. 22 cm si incepeti sa intindeti foaia de aluat astfel incat sa formeze un disc, putin mai mare decat dimensiunea tavii, aprox. de 27 cm. Asezati aluatul in tava astfel incat acesta sa acopere si pe peretii tavii, taiati surplusul de aluat si asezati fructele in interior. Presarati zahar granulat pe deasupra.Puneti cuptorul la incalzit la 180°C.
Din aluatul care a ramas intindeti inca o foaie rotunda apoi taiati fasii de aluat si acoperiti fructele dintr-un capat in altul. Inainte de o baga in cuptor se amesteca un galbenus cu o lingura de apa si cu o pensula ungeti fasiile de aluat.
Lasati la cuptor 45 min. sau maxim 60 min. pana cand tarta este bine coapta pe deasupra.
Inainte de a o servi se lasa la racit. Pofta buna!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii