Trufele sunt simplu de preparat si se pastreaza bine la frigider mai mult de o saptamana. Cel mai important la acest desert este ciocolata folosita, ea trebuie sa fie dulce sau semi dulce si de cea mai buna calitate. Eu am folosit o ciocolata amaruie iar restul de ciocolata, dulce. Un al doilea lucru important este sa nu folositi ciocolata de menaj, pentru ca aceasta contine uleiuri mai multe si nu se va mai intarii la fel de bine dupa topire.

aprox. 30 de truffe

Ingrediente

277 g ciocolata dulce si semidulce
175 g frisca naturala de vaca, cu grasime de pana la 48%
1 lingura unt
2 lingurite esenta de rom
cacao pudra

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in baie de abur. Se pune deoparte si intr-un alt vas puneti o lingura de unt si frisca, lasati sa dea un clocot.

Dupa 5 minute turnati amestecul de frisca peste ciocolata si amestecati bine pana cand compozitia se omogenizeaza. Apoi puneti si esenta de rom si dupa ce ciocolata s-a racit asezati vasul acoperit la frigider pentru cel putin 8 ore. Este preferabil sa il lasati de seara pana dimineata. Astfel ciocolata are timp sa se intaresca si veti lucra mai usor cu ea.

Pe un platou mare puneti pudra de cacao si formati bile de ciocolata ca si cum ati face niste chiftele. Dati trufele prin cacao si asezati-le intr-o caserola acoperita la frigider pana cand acestea se intaresc bine. Daca nu folositi o ciocolata de buna calitate, ele vor fi probabil mai moi.

Se mai pot da si prin nuca prajita si maruntita.

Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~



Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Cred ca sunt delicioase.