Truffe de ciocolata

Trufele sunt simplu de preparat si se pastreaza bine la frigider mai mult de o saptamana. Cel mai important la acest desert este ciocolata folosita, ea trebuie sa fie dulce sau semi dulce si de cea mai buna calitate. Eu am folosit o ciocolata amaruie iar restul de ciocolata, dulce. Un al doilea lucru important este sa nu folositi ciocolata de menaj, pentru ca aceasta contine uleiuri mai multe si nu se va mai intarii la fel de bine dupa topire.

Truffe de ciocolata

aprox. 30 de truffe

Ingrediente

277 g ciocolata dulce si semidulce

175 g frisca naturala de vaca, cu grasime de pana la 48%

1 lingura unt

2 lingurite esenta de rom

cacao pudra

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in baie de abur. Se pune deoparte si intr-un alt vas puneti o lingura de unt si frisca, lasati sa dea un clocot.

Dupa 5 minute turnati amestecul de frisca peste ciocolata si amestecati bine pana cand compozitia se omogenizeaza. Apoi puneti si esenta de rom si dupa ce ciocolata s-a racit asezati vasul acoperit la frigider pentru cel putin 8 ore. Este preferabil sa il lasati de seara pana dimineata. Astfel ciocolata are timp sa se intaresca si veti lucra mai usor cu ea.

Pe un platou mare puneti pudra de cacao si formati bile de ciocolata ca si cum ati face niste chiftele. Dati trufele prin cacao si asezati-le intr-o caserola acoperita la frigider pana cand acestea se intaresc bine. Daca nu folositi o ciocolata de buna calitate, ele vor fi probabil mai moi.

Se mai pot da si prin nuca prajita si maruntita.

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura