Trufele sunt simplu de preparat si se pastreaza bine la frigider mai mult de o saptamana. Cel mai important la acest desert este ciocolata folosita, ea trebuie sa fie dulce sau semi dulce si de cea mai buna calitate. Eu am folosit o ciocolata amaruie iar restul de ciocolata, dulce. Un al doilea lucru important este sa nu folositi ciocolata de menaj, pentru ca aceasta contine uleiuri mai multe si nu se va mai intarii la fel de bine dupa topire.
aprox. 30 de truffe
Ingrediente
277 g ciocolata dulce si semidulce
175 g frisca naturala de vaca, cu grasime de pana la 48%
1 lingura unt
2 lingurite esenta de rom
cacao pudra
Mod de preparare
Se topeste ciocolata in baie de abur. Se pune deoparte si intr-un alt vas puneti o lingura de unt si frisca, lasati sa dea un clocot.
Dupa 5 minute turnati amestecul de frisca peste ciocolata si amestecati bine pana cand compozitia se omogenizeaza. Apoi puneti si esenta de rom si dupa ce ciocolata s-a racit asezati vasul acoperit la frigider pentru cel putin 8 ore. Este preferabil sa il lasati de seara pana dimineata. Astfel ciocolata are timp sa se intaresca si veti lucra mai usor cu ea.
Pe un platou mare puneti pudra de cacao si formati bile de ciocolata ca si cum ati face niste chiftele. Dati trufele prin cacao si asezati-le intr-o caserola acoperita la frigider pana cand acestea se intaresc bine. Daca nu folositi o ciocolata de buna calitate, ele vor fi probabil mai moi.
Se mai pot da si prin nuca prajita si maruntita.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii