3 motive sa mananci un mar pe zi

“Un mar pe zi tine doctorul departe”, spune o vorba celebra. Chiar daca in general nu suntem obisnuiti sa tinem cont de acest tip de sfaturi, ar fi ideal ca pe acesta sa il urmam in fiecare zi. Va intrebati de ce? Noi va dam trei motive mai mult decat suficiente pentru a consuma cel putin un mar pe zi.

3 motive sa mananci un mar pe zi

1. Merele ne mentin sanatosi. Ele contin multe vitamine, fier, calciu si potasiu. Datorita acestor nutrienti, merele pot preveni cu succes boli precum astmul, Alzheimerul, Parkinsonul sau diabetul. Asadar, nu ezitati sa dati fuga in piata si sa va cumparati un kilogram de mere, fie ele rosii, verzi sau galbene. Toate sunt la fel de bune.

2. Merele ne ajuta sa ne mentinem in forma. Indicat este sa mancam un mar pe zi cu tot cu coaja (in coaja se “ascund” cele mai bune vitamine) si sa facem exercitii fizice in mod regulat. Consumul regulat de mere ne imbunatateste tonusul muscular si ne ajuta sa scapam de centimetri in plus din jurul taliei. In plus, coaja marului contine acid ursolic, o substanta care regleaza atat nivelul colesterolului, cat si pe cel al glicemiei.
3. Merele tin de foame. Ele sunt foarte bogate in fibre, ceea ce le face sa se numere printre cele mai satioase fructe. Un mar mediu contine aproximativ 100 de calorii, insa iti poate conferi o senzatie de satietate pentru o lunga perioada de timp daca il asociezi cu alimente bogate in grasimi sanatoase. Consuma-ti marul in combinatie cu unt de arahide, nuci, migdale ori chiar branza de casa.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise