5 greseli pe care le facem la cina

In timp ce micul dejun si pranzul pot fi consumate fie in intimitate, fie pe drum, cina este, mai degraba, o activitate de grup. Astea inseamna ca implica conversatii, reuniuni de familie si mult mai multe “distrageri” decat orice alta masa. Asadar, este important sa tratam cina ca atare si sa evitam greselile pe care, de cele mai multe ori, le facem involuntar.  

5 greseli pe care le facem la cina

De multe ori, tindem sa tratam cina drept cea mai consistenta masa a zilei. In mod normal, nu ar trebui sa consumam mai mult de 625 de calorii, in cazul in care un regim alimentar zilnic nu trebuie sa depaseasca 2.300. Asadar, cina trebuie sa fie usoara si bine portionata.
Unele persoane obisnuiesc sa manance in fata televizorului. Deoarece ne concentram mintea asupra altor activitati, nu vom mai constientiza ce si cat mancam.
Desi ni se pare in regula sa tine sarea pe masa, ar trebui sa renuntam la acest obicei. Ar putea duce la o “supradoza” de sodiu. Cel mai bine ar fi sa lasam pe masa condimentele preferate (piperul sau alte ierburi uscate).
Nu este recomandat sa mancam prea des in oras. Cinele pregatite de restaurante abunda in calorii si au saruri, grasimi si zaharuri ascunse.
Din obisnuinta, tindem sa consumam un desert imediat dupa ce terminam de mancat. Ar trebui sa renuntam la el deoarece aduce un surplus de calorii, iar zaharul nu ne va lasa sa adormim prea curand noaptea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise