Dacă ne spălăm pe dinţi după fiecare masă, dantura noastră ar trebui să se păstreze sănătoasă pentru foarte mult timp. Din păcate există anumite alimente care dăunează sănătăţii orale mai mult ca altele, chiar dacă igiena este corectă.
 
Bacteriile din cavitatea orală ard glucide ca să supravieţuiască, iar în urma acestor arderi rezultă carii. Astfel, cele mai dăunătoare alimente sunt cele care sunt dulci şi lipicioase. În top se află şi cele cu un grad mare de aciditate.

Un protector natural al gurii este saliva, aşa că alimentele care lasă o senzaţie de uscare a gurii după consumare sunt de evitat. 
 
Iată după ce alimente trebuie să vă spălaţi bine pe dinţi:

Fructele uscate



Deşi sunt foarte gustoase, conţin foarte mult zahăr, care dăunează smalţului dinţilor. 

Sucurile acidulate



Acidul bombardează dinţii cu fiecare înghiţitură. 

Bomboanele şi acadelele



Duşmanii danturii copiilor pe bună dreptate. Se lipesc de dinţi şi se dizolvă foarte greu în gură, ceea ce înseamnă că glucidele îşi petrec foarte mult timp acolo.

Alcoolul



Alcoolul irită gingiile şi scade producţia de salivă.

Citricele şi roşiile



Sunt bogate în acid, care dăunează. E ok să le mâncaţi atât timp cât vă clătiţi gura cu un pahar cu apă după.

Cartofii şi pâinea



Sunt bogate în amidon şi rămân cu uşurinţă blocate între dinţi. Provoacă placă dentară.

Cafeaua şi ceaiul



Pătează dinţii şi îi fac mai lipicioşi, adică alimentele rămân cu uşurinţă lipite de ei.
 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Dorel Flinderss Condurachi, 19 iulie 2013

    ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 mai 2013

    Foarte interesant ...