Ce mancam la birou: Salata la borcan

Sarmale, carnati, toba, salata de boeuf, carne, aperitive cu oua, aperitive cu maioneza, prajituri. Din toate am consumat cate ceva in perioada sarbatorilor de iarna. E timpul sa spunem "Stop!" si sa incepem incet-incet detoxifierea organismului.     

Ce mancam la birou: Salata la borcan

Vrem sa fim sanatosi, nu-i asa? Atunci trebuie sa inlocuim prajelile cu carnea fiarta sau pe gratar, dulciurile cu fructe, carbohidratii nesanatosi cu multe legume, alcoolul si sucurile cu multa apa si, nu in ultimul rand, statul la televizor cu plimbatul in parc.
Desigur, nu trebuie sa uitam nici de mesele pe care le luam la birou sau la scoala. Este important ca atunci cand mergem la munca sa nu stam nemancati, dar nici sa nu mancam ceva cumparat pe graba dintr-un magazin.
De aceea, astazi va prezentam trendul pe care si voi ar trebui sa-l urmati in anul 2014: salata la borcan. Pe Internet au aparut tot mai multe retete de salate la borcan, tocmai bune de luat la pachet si servit la locul de munca, asa ca de ce nu am incerca-o si noi? Pentru ca salata sa ramana proaspata si delicioasa pe parcursul zilei, trebuie sa respectam cateva reguli atunci cand o preparam. Iata cum se pregateste corect o salata la borcan.
Ai nevoie de:
- un borcan mare, cu gura larga (800 de grame sau mai mult)
- un dressing (de preferat, ulei de masline cu zeama de lamaie sau otet)
- ingredientele tale preferate (salata, legume, fructe, nuci, carne slaba – poti alege orice vrei dintre acestea)
Cum se pregateste:
1. Spala, curata si toaca in cubulete ingredientele pe care le-ai ales pentru salata ta. Lasa-ti imaginatia sa zboare. Adauga diferite tipuri de nuci, seminte si fructe in salatele tale pentru un plus de gust.
2. Prepara un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper (poti sa mai adaugi iaurt, mustar sau verdeturi, in functie de preferinte) si toarna-l primul, astfel incat acesta sa se afle pe fundul borcanului.
3. Urmatorul strat al salatei ar trebui sa fie compus din ingredientele ceva mai solide precum morcovii, castravetii, fasolea sau ridichiile.
4. Dupa ce ai asezat ingredientele solide, adauga-le pe cele mai zemoase sau mai moi precum rosiile.
5. Urmatorul strat ar trebui sa fie format din frunzele de salata pentru ca acestea sa nu stea in zeama si sa nu se inmoaie prea tare de-a lungul zilei.
6. Ultimul strat al salatei poate fi compus din ingrediente mai usoare precum porumbul, nucile, semintele, crutoanele sau fructele uscate.
7. Pune capacul, strange-l bine si ia borcanul cu tine la pachet. Cand vine vremea mesei, intoarce-l invers, astfel incat dressingul sa treaca printre ingrediente. Pune salata intr-un bol sau consum-o direct din borcan. Poti pastra salata pana la 3-4 zile daca o tii in frigider.
Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi