1. Paine alba si gem. Multe dintre diminetile noastre au inceput cu un mic-dejun luat pe graba care includea o felie de paine unsa cu gem. Se pare ca aceasta combinatie nu este tocmai recomandata daca ne dorim sa urmam un stil de viata sanatos. Painea cu gem contine multe calorii, mult zahar si prea putine grasimi pentru ca ziua noastra sa inceapa bine. Un mic-dejun ideal trebuie sa contina intotdeauna multe proteine, grasimi, dar si vitamine din legume. El trebuie sa fie consistent pentru ca organismul sa aiba destula energie de-a lungul zilei. Poti inlocui painea alba cu paine integrala 100% si gemul cu unt de arahide pentru o portie buna de proteine si fibre.
2. Pizza si salam. Fie ca pregatim pizza in casa, fie ca o cumparam de la magazin, se intampla ca ea sa contina si salam. Ei bine, trebuie sa stiti ca aceasta combinatie este, intr-adevar, periculoasa. Pizza este oricum plina de calorii, iar salamul nu face altceva decat sa adauge si mai mult sodiu si grasimi saturate in mancarea noastra. Astfel, pizza cu salam devine una dintre cele mai periculoase mancaruri pentru inima, care poate fi afectata usor si poate dezvolta diverse afectiuni.
3. Lapte cu cereale. Probabil ca n-o sa va vina sa credeti ca aceasta combinatie se afla in aceasta lista, dar ea este cu adevarat nociva pentru organism. Atat laptele, cat si cerealele contin carbohidrati care se digera foarte usor. Din aceasta cauza, atunci cand consumi aceasta combinatie de alimente, ramai foarte repede fara energie, iar glicemia creste rapid.
4. Friptura cu piure de cartofi. Aceasta combinatie duce, de cele mai multe ori, la aparitia unor probleme digestive. Friptura contine destul de multe calorii, dar si grasimi, iar piureul de cartofi este preparat in general cu unt, lapte sau smantana astfel ca aceasta masa nu este bogata in fibre. Lipsa fibrelor in alimentatie poate duce la constipatie, dar si la alte probleme digestive. In locul piureului de cartofi, putem incerca un piure de conopida, morcov ori broccoli.
5.
Vin si desert. Un pahar de vin rosu este chiar recomandat in timpul cinei, insa nu si dupa aceasta. Alcoolul din vin creste nivelul insulinei din organism si transforma numaidecat zaharul din desert in grasime. Si uite asa, nici nu-ti dai seama cand te-ai mai ingrasat inca un pic. Ideal este sa consumati vinul cu alimente care au un indice glicemic redus.
sursa
Comentarii