Cele mai periculoase 5 combinatii alimentare

Daca ne dorim o viata sanatoasa, nu este indeajuns sa cunoastem alimentele sanatoase, bogate in nutrienti, pe care trebuie le includem in regimul nostru alimentar, ci este necesar sa stim si cu ce avem sau nu voie sa le combinam. De cele mai multe ori, combinatiile nereusite de mancaruri sunt cele care ne incetinesc metabolismul si ne strica silueta. Asadar, astazi va prezentam 5 dintre cele mai periculoase asocieri de alimente pentru organism si va recomandam sa le evitati pe cat posibil.  

Cele mai periculoase 5 combinatii alimentare

1. Paine alba si gem. Multe dintre diminetile noastre au inceput cu un mic-dejun luat pe graba care includea o felie de paine unsa cu gem. Se pare ca aceasta combinatie nu este tocmai recomandata daca ne dorim sa urmam un stil de viata sanatos. Painea cu gem contine multe calorii, mult zahar si prea putine grasimi pentru ca ziua noastra sa inceapa bine. Un mic-dejun ideal trebuie sa contina intotdeauna multe proteine, grasimi, dar si vitamine din legume. El trebuie sa fie consistent pentru ca organismul sa aiba destula energie de-a lungul zilei. Poti inlocui painea alba cu paine integrala 100% si gemul cu unt de arahide pentru o portie buna de proteine si fibre.
2. Pizza si salam. Fie ca pregatim pizza in casa, fie ca o cumparam de la magazin, se intampla ca ea sa contina si salam. Ei bine, trebuie sa stiti ca aceasta combinatie este, intr-adevar, periculoasa. Pizza este oricum plina de calorii, iar salamul nu face altceva decat sa adauge si mai mult sodiu si grasimi saturate in mancarea noastra. Astfel, pizza cu salam devine una dintre cele mai periculoase mancaruri pentru inima, care poate fi afectata usor si poate dezvolta diverse afectiuni.
3. Lapte cu cereale. Probabil ca n-o sa va vina sa credeti ca aceasta combinatie se afla in aceasta lista, dar ea este cu adevarat nociva pentru organism. Atat laptele, cat si cerealele contin carbohidrati care se digera foarte usor. Din aceasta cauza, atunci cand consumi aceasta combinatie de alimente, ramai foarte repede fara energie, iar glicemia creste rapid.
4. Friptura cu piure de cartofi. Aceasta combinatie duce, de cele mai multe ori, la aparitia unor probleme digestive. Friptura contine destul de multe calorii, dar si grasimi, iar piureul de cartofi este preparat in general cu unt, lapte sau smantana astfel ca aceasta masa nu este bogata in fibre. Lipsa fibrelor in alimentatie poate duce la constipatie, dar si la alte probleme digestive. In locul piureului de cartofi, putem incerca un piure de conopida, morcov ori broccoli.
5. Vin si desert. Un pahar de vin rosu este chiar recomandat in timpul cinei, insa nu si dupa aceasta. Alcoolul din vin creste nivelul insulinei din organism si transforma numaidecat zaharul din desert in grasime. Si uite asa, nici nu-ti dai seama cand te-ai mai ingrasat inca un pic. Ideal este sa consumati vinul cu alimente care au un indice glicemic redus.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise