Cum pastram lactatele

Cu totii folosim lactate aproape zilnic, dar stim cum se pastreaza ele in timp adecvat? Produsele lactate care nu sunt pastrate la frigider sau congelator asa cum trebuie pot dezvolta bacterii foarte periculoase, asa ca fii atent la urmatoarele sfaturi extrem de importante:

Cum pastram lactatele

  1. Pune produsele lactate in frigider la cel mult 2 ore dupa ce le-ai cumparat, iar inghetata la congelator cat mai rapid. Desi procesul de pasteurizare controleaza in mare parte bacteriile, exista multe tipuri de bacterii care se pot dezvolta. Daca ai tinut un produs lactat mai mult de 2 ore la temperatura camerei, e mai sigur sa-l arunci.

  2. Infasoara branza in folie de plastic si tine-o doar la frigider, ca sa te asiguri ca nu se dezvolta mucegai. Daca acest lucru s-a intamplat, totusi, taie bucata de mucegai de pe branza la cel putin un centimetru in adancime. Daca gasesti mucegai in branza de vaci, brie sau feta, arunca intreaga bucata din prima.

  3. Verifica mereu termenul de garantie de pe ambalaj si nu consuma niciodata produse lactate trecute de acest termen.

  4. Daca mergi la un picnic, tine produsele lactate inconjurate cu gheata, ca sa fie proaspete.

  5. Poti tine laptele la congelator pana la trei luni! E perfect utilizabil, dar dezgheata-l in frigider, si nu la temperatura camerei!

  6. Untul poate fi tinut in frigider pana la 2 saptamani sau in congelator, intre 6 si 9 luni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise