Masline pentru sanatate

Maslinii au fost folositi in medicina timp de multe secole, atat frunzele lor cat si uleiul.

Masline pentru sanatate

Primele documente istorice care certifica utilizarea medicinala a copacului de masline dateaza inca din perioada Egiptului antic. Egiptenii considerau ramurele de maslin drept un simbol al puterii nemuritoare si, potrivit unor istorici, uleiurile de masline erau folosite la imbalsamarea faraonilor pentru a le prezerva corpul. Grecii antici foloseau coroane impletite din ramuri tinere de maslin pentru a decora castigatorii primelor Olimpiade.

Maslinii au fost folositi in medicina timp de multe secole, atat frunzele lor cat si uleiul.

Frunzele de maslin

Inca din vremurile stravechi, frunzele de maslin au fost folosite de catre Greci in curatarea ranile. De asemenea, ele actioneaza ca un usor diuretic iar cercetarile au aratat ca frunzele de maslin au capacitatea de a ajuta atat la scaderea nivelului de zahar din sange, cat si la scaderea tensiunii.

Frunzele au, de asemenea, si proprietati antimicrobiene si sunt foarte eficiente impotriva unor anumite tipuri de virusi, bacterii sau ciuperci.

Uleiul de masline

Uleiul de masline din fructul presat la rece are actiune protectiva asupra tractului digestiv. Iar cand este aplicat extern, alina pielea uscata.

Cand este folosit la gatit sau ca supliment la mancare, ajuta la pastrarea sanatatii inimii si arterelor. Iar consumul regulat, previne construirea de colesterol in artere.

Acest ulei este folosit inca din timpurile biblice pentru ingrijirea pielii - facand-o supla si neteda - si pentru a grabi vindecarea pielii crapate sau iritate.

Uleiul de masline este o alternativa excelenta la unturi si margarine. Un mod delicios de a-l folosi este amestecarea lui cu condimentele tale favorite si punerea acestei compozitii la macerat pentru cateva zile. Apoi uleiul poate fi folosit la salate si sosuri.

Pastrarea sa se poate face intr-un loc intunecos si rece, timp de pana la 6 luni de la deschiderea ambalajului, sau timp de aproape 1 an daca este tinut in frigider.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi