Masline pentru sanatate

Maslinii au fost folositi in medicina timp de multe secole, atat frunzele lor cat si uleiul.

Masline pentru sanatate

Primele documente istorice care certifica utilizarea medicinala a copacului de masline dateaza inca din perioada Egiptului antic. Egiptenii considerau ramurele de maslin drept un simbol al puterii nemuritoare si, potrivit unor istorici, uleiurile de masline erau folosite la imbalsamarea faraonilor pentru a le prezerva corpul. Grecii antici foloseau coroane impletite din ramuri tinere de maslin pentru a decora castigatorii primelor Olimpiade.

Maslinii au fost folositi in medicina timp de multe secole, atat frunzele lor cat si uleiul.

Frunzele de maslin

Inca din vremurile stravechi, frunzele de maslin au fost folosite de catre Greci in curatarea ranile. De asemenea, ele actioneaza ca un usor diuretic iar cercetarile au aratat ca frunzele de maslin au capacitatea de a ajuta atat la scaderea nivelului de zahar din sange, cat si la scaderea tensiunii.

Frunzele au, de asemenea, si proprietati antimicrobiene si sunt foarte eficiente impotriva unor anumite tipuri de virusi, bacterii sau ciuperci.

Uleiul de masline

Uleiul de masline din fructul presat la rece are actiune protectiva asupra tractului digestiv. Iar cand este aplicat extern, alina pielea uscata.

Cand este folosit la gatit sau ca supliment la mancare, ajuta la pastrarea sanatatii inimii si arterelor. Iar consumul regulat, previne construirea de colesterol in artere.

Acest ulei este folosit inca din timpurile biblice pentru ingrijirea pielii - facand-o supla si neteda - si pentru a grabi vindecarea pielii crapate sau iritate.

Uleiul de masline este o alternativa excelenta la unturi si margarine. Un mod delicios de a-l folosi este amestecarea lui cu condimentele tale favorite si punerea acestei compozitii la macerat pentru cateva zile. Apoi uleiul poate fi folosit la salate si sosuri.

Pastrarea sa se poate face intr-un loc intunecos si rece, timp de pana la 6 luni de la deschiderea ambalajului, sau timp de aproape 1 an daca este tinut in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise