In India, frunzele de curry se folosesc proaspete sau chiar prajite. Pudra de curry este folosita mai mult in bucataria britanica sau europeana si contine condimente precum chimen, coriandru prajit, piper negru, ardei iute, schinduf prajit, dar si scortisoara, ghimbir si dafin indian in cantitati mai mici.
Trebuie deci evidentiata diferenta dintre frunzele de curry de origine indiana si pulberea de curry adusa pe piata de imigrantii britanici din dorinta de a imita aromele bucatariei indiene.
Reteta bucatarului: Pui curry
Ingrediente:
• o ceasca de ulei de masline
• pudra de curry
• sare si piper
• piept de pui dezosat
Preparare:
Sosul - se amesteca intr-un recipient uleiul, pudra de curry, sarea si piperul. Se taie pieptul de pui in fasii late de un deget. Se introduc bucatile de pui in sos si se lasa la macerat 30 de minute. Dupa ce puiul s-a imbibat bine se trage la tigaie pana ce bucatile se rumenesc. Se serveste cald, de obicei cu orez.
Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii