In India, frunzele de curry se folosesc proaspete sau chiar prajite. Pudra de curry este folosita mai mult in bucataria britanica sau europeana si contine condimente precum chimen, coriandru prajit, piper negru, ardei iute, schinduf prajit, dar si scortisoara, ghimbir si dafin indian in cantitati mai mici.

Trebuie deci evidentiata diferenta dintre frunzele de curry de origine indiana si pulberea de curry adusa pe piata de imigrantii britanici din dorinta de a imita aromele bucatariei indiene.

Reteta bucatarului: Pui curry

Ingrediente:
• o ceasca de ulei de masline
• pudra de curry
• sare si piper
• piept de pui dezosat

Preparare:
Sosul - se amesteca intr-un recipient uleiul, pudra de curry, sarea si piperul. Se taie pieptul de pui in fasii late de un deget. Se introduc bucatile de pui in sos si se lasa la macerat 30 de minute. Dupa ce puiul s-a imbibat bine se trage la tigaie pana ce bucatile se rumenesc. Se serveste cald, de obicei cu orez.

Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Senzationala reteta! Felicitari!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Foarte buna reteta !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    O bunatate.

  • Fara foto

    vera, 01 decembrie 2009

    Foarte buna reteta, eu personal pregatesc foarte des si merge de minune si cu cous-cous!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    O reteta foarte buna si chiar deosebita.

  • Elena

    Elena (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    E foarte bun puiul gatit cu praf de curry, foarte gustos.

  • Fara foto

    mititelu maria, 18 noiembrie 2009

    Mie mi se para tare gustos si rapid de facut.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Este cu iz deosebit. Putem sa pregatim si noi acest praf de curry.

  • Fara foto

    flori de piatra, 17 noiembrie 2009

    Foarte gustos!

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Foarte buna reteta, merge la petreceri.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    O reteta tare interesanta.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Combinatie excelenta.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    O delicatese!