In India, frunzele de curry se folosesc proaspete sau chiar prajite. Pudra de curry este folosita mai mult in bucataria britanica sau europeana si contine condimente precum chimen, coriandru prajit, piper negru, ardei iute, schinduf prajit, dar si scortisoara, ghimbir si dafin indian in cantitati mai mici.
Trebuie deci evidentiata diferenta dintre frunzele de curry de origine indiana si pulberea de curry adusa pe piata de imigrantii britanici din dorinta de a imita aromele bucatariei indiene.
Reteta bucatarului: Pui curry
Ingrediente:
• o ceasca de ulei de masline
• pudra de curry
• sare si piper
• piept de pui dezosat
Preparare:
Sosul - se amesteca intr-un recipient uleiul, pudra de curry, sarea si piperul. Se taie pieptul de pui in fasii late de un deget. Se introduc bucatile de pui in sos si se lasa la macerat 30 de minute. Dupa ce puiul s-a imbibat bine se trage la tigaie pana ce bucatile se rumenesc. Se serveste cald, de obicei cu orez.
Aceasta reteta va este oferita de revista Felicia. Puteti citi mai multe articole si retete in sectiunea Gastronomie de pe siteul revistei Felicia.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii